Із днем народження, рідне училище!

колектив навчального закладу

колектив навчального закладу

Поділитися новиною

колектив навчального закладуСаме в цю прекрасну осінню пору святкує свій 60–річний ювілей ДНЗ «Гадяцьке вище професійне аграрне училище».

У межах людського життя це поважний вік, сповнений великих звершень, плідної праці, напружених, але радісних буднів, колективних свят. У межах історії це вік солідний, який дає підстави говорити про гідний досвід, але водночас із тим це вік ще зовсім юний, сприятливий для впевненого кроку вперед. Ювілей – чудова нагода осмислити досягнуте, оцінити здобутки, підвести певні підсумки, окреслити нові горизонти.

У далекому 1954 році на околиці міста на базі машинно-тракторної станції відкрилося Гадяцьке училище механізації сільського господарства № 7. Згодом навчальний заклад було перейменовано в сільське професійно-технічне училище № 7, а у 1984 році – середнє професійно-технічне училище № 47.

На перших порах на шестимісячних курсах готували трактористів-дизельників і комбайнерів для роботи в колгоспах Полтавської області, а також на цілинних землях Казахстану. Разом із випускниками на цілину поїхали викладачі Анатолій Васильович Кузьменко, Василь Григорович Одинець, Михайло Михайлович Савченко, Дмитро Олександрович Сидоренко та інші. Багато з них за сумлінну працю були відзначені високими державними нагородами.

Поступово розширювалася матеріально-технічна база, будувалися нові корпуси. Завдяки зусиллям і наполегливій праці всього колективу створювалися і примножувалися авторитет та імідж училища.

У 2002 році Гадяцьке ПТУ № 47, як одне з кращих в області, було реорганізовано в професійний аграрний ліцей.

2013 рік – навчальний заклад отримав ліцензію на підготовку молодших спеціалістів і статус ДНЗ «Гадяцьке вище професійне аграрне училище». 

Сьогодні училище впевнено крокує серед престижних в України, увійшло в число шести найкращих училищ сільськогосподарського профілю та в сотню найкращих ПТНЗ України.

Людина росте разом із величчю своїх завдань

Наш навчальний заклад має не тільки багате минуле, творче сучасне, а й широкі перспективи розвитку на майбутнє. Упевненість у завтрашньому дні ґрунтується на високому професіоналізмі всього колективу. Здоровий дух у ньому сформувався завдяки мудрій і розважливій політиці його керівників. Саме такими були директори нашого училища Михайло Пантелейович Добровольський, Андрій Гнатович Волошин, Андрій Трохимович Дяченко, Василь Іванович Синяговський, Олександр Михайлович Боряк та Михайло Лукич Бойко, який передав естафету керівництва до хороших рук. Із 1989 року колектив училища очолює здібний керівник, умілий організатор, прекрасний фахівець Олександр Миколайович Мигаль, який дбає про престиж навчального закладу, зберігає і примножує його традиції, за що його і поважають колеги та учні.

Люди разом можуть здійснити те, що не в змозі зробити самотужки

Завдяки ініціативі й наполегливості, творчому підходу до своєї роботи та згуртованості трудового колективу вдалося досягнути високих успіхів у зміцненні матеріально-технічної бази. Учні навчаються у затишних, гарно обладнаних кабінетах, яких в училищі 20.

За останні п’ять років були зроблені сучасні ремонти в кабінетах бухгалтерського обліку, художньої культури та ділової етики, української мови та української і світової літератури, історії, охорони праці. Кабінет правил та основ безпеки дорожнього руху обладнаний згідно євростандартів. Ми пишаємося тим, що маємо один із найкращих в Україні кабінет хімії, створений за підтримки районної ради. Оснащений він за сучасними методичними вимогами, що дає можливість проводити цікаві уроки, практичні роботи, конференції та семінари.

Кабінет історії в 2010 році здобув І місце на обласному конкурсі-огляді кабінетів, кабінет української мови та літератури одержав ІІІ місце в 2011 році, а кабінет фізики отримав диплом І ступеню в 2013 році.

Теоретичний матеріал вихованці училища успішно закріплюють на практичних заняттях. Для цього в навчальному закладі створена така виробнича база, якою не кожен заклад профтехосвіти може похвалитися. До послуг учнів 310 га землі, навчальний полігон, оснащений сучасним навчальним майданчиком для підготовки водіїв, кранівників і трактористів, вісім лабораторій. Автотранспортний парк налічує 15 автомобілів, 14 тракторів, комбайни, крани, бульдозери, екскаватори та більш ніж сорок одиниць сільськогосподарської техніки. За останній час удалося оновити автомобільний парк, придбати станцію технічного обслуговування, парко-гаражне обладнання.

Упродовж 25 років збудовано та придбано 124 квартири. Зокрема, у 2001 році введено в дію 24-квартирний житловий будинок для працівників, який побудували власними силами та коштами. Повністю було зроблено реконструкцію навчального корпусу.

Дійсно, колективу училища є чим пишатися і що показати, і є всі можливості для того, щоб наші випускники стали висококваліфікованими робітниками.

Професія – гордість, професія – гідність, професія – щастя людського основа

Саме в нашому училищі молоді люди можуть отримати престижні професії, які необхідні на ринку праці регіону і країни. Важливо те, що робітничі кадри в нас готують за інтегрованими професіями. Наприклад, опановуючи фах тракториста-машиніста с/г виробництва, учень одночасно може отримати професію водія вантажного автомобіля.

Після закінчення 9 класів:

Машиніст крана автомобільного. Водій автотранспортних засобів категорії  «С».

Слюсар з ремонту с/г машин та устаткування. Тракторист-машиніст с/г виробництва (лісового господарства). Водій автомобільних засобів категорії «С».

Монтажник з монтажу сталевих і залізобетонних конструкцій. Електрогазозварник. Водій автотранспортних засобів категорії  «С».

Кухар. Кондитер.

Обліковець з реєстрації бухгалтерських даних. Оператор комп’ютерного набору.

Після закінчення 11 класів:

Машиніст крана автомобільного. Водій автотранспортних засобів категорії «С».

Електрогазозварник.

Муляр.

Обліковець з реєстрації бухгалтерських даних. Оператор комп’ютерного набору.

Кухар. Пекар.

Соціальний робітник.

Слюсар з ремонту автомобілів.

З 2014 року в навчальному закладі ведеться підготовка молодших спеціалістів за професіями «Технік-технолог» та «Технік-механік».

Усі роки навчання в училищі зараховуються до трудового стажу.

Крім того, училище співпрацює із Сумським державним аграрним університетом, де наші випускники зможуть продовжити навчання і здобути вищу освіту.

Життя – це не ті дні, що минули, а ті, що запам’яталися

До нашого закладу приходять на навчання діти не лише з Гадяцького, а й з інших районів та областей України. Тут вони відчувають підтримку, розуміння і тепло, бо зусилля усього трудового колективу спрямовані на створення домашнього затишку, доброзичливих відносин між студентами і викладачами, на виховання всебічно розвинутої особистості.

Поруч із навчальним корпусом розташований гуртожиток на 150 місць. До послуг учнів затишні кімнати із сучасним ремонтом і новими меблями, усі побутові зручності. На першому поверсі – бібліотека, мережа швидкісного Інтернету.

Цікаво, урочисто та різноманітно проходять в училищі святкові лінійки та вечори, звіти художньої самодіяльності.

Нашою гордістю є хореографічний колектив «Арабеск», майстерність та професіоналізм якого відзначені престижними нагородами різного рівня – від міського до міжнародного. Пам’ятаючи загальновідому істину «У здоровому тілі здоровий дух», викладачі фізичного виховання активно пропагують здоровий спосіб життя і прищеплюють любов до спорту. Згуртуванню учнівсько-педагогічного колективу сприяють спортивні змагання між викладачами та учнями, туристичні походи по місцях бойової слави, екскурсії по визначних куточках Гадяччини.

Продовжуючи себе у своїх вихованцях, ми творимо не лише людину, ми творимо час

Сьогодні у колективі ДНЗ «Гадяцьке вище професійне аграрне училище» працює 112 чоловік . Серед них 29 викладачів та 25 майстрів виробничого навчання. Вони передають учнівській молоді власні знання, енергію та уміння.

У нашому училищі є працівники, які віддали справі виховання і навчання студентів більшу частину свого життя. Іван Якович Криворучко, майстер виробничого навчання, переступає поріг рідного училища уже 47-й рік, підготував понад 1500 водіїв і сьогодні продовжує прививати юнакам любов до автомобільної справи. Він має ряд методичних розробок, його передовий досвід вивчається на рівні області. Володимир Олександрович Олексієнко протягом 42-х років проводить надзвичайно цікаві уроки історії, виховує в учнів почуття патріотизму, відданості Батьківщині, а Іван Васильович Здойма впродовж 43-х років прищеплює любов до професії і праці на землі.

Більш ніж 20 років самовіддано примножують престиж, авторитет навчального закладу, уміло передають свій досвід і знання ліцеїстам О.М. Мигаль, В.М. Треба, Т.В. Тютюнник, Г.К. Вошунок, В.М. Бондаренко, Т.А. Бондаренко, О.І. Бутко, Н.Д. Боряк, М.А. Боряк, В.А. Галай, Н.М. Горошко, О.Ф. Кузьменко, М.Б. Тютюнник, М.М. Барабаш, Б.Ф. Оксьом, С.О. Дундич, С.Г. Шевчук, В.П. Рой.

Успішну роботу училища не можна уявити без працівників навчальної частини, канцелярії, бухгалтерії, господарської служби, які своєю повсякденною, на перший погляд не дуже помітною, але такою необхідною і сумлінною працею роблять вагомий внесок у забезпечення навчально-виховного процесу.

Святкуючи ювілей, ми не можемо не згадати імена тих працівників, які вже вийшли на заслужений відпочинок. Але ми й досі вважаємо їх членами колективу, бо саме вони заклали основу розбудови і розвитку ДНЗ «Гадяцьке вище професійне аграрне училище». З великою повагою і вдячністю називаємо їх імена: В.Ф. Аболін, В.Ю. Архипкін, Л.П. Бєліч, Л.Д. Величко, В.Г. Гаврилко, Д.Д. Довгаленко , О.К. Левченко, В.Г. Коваленко, Б.В. Карасюк, В.П. Крат, В.І. Марченко, Г.М. Марченко, Г.Ф. Марченко, Г.П. Нікулін, К.С. Пономаренко, Д.О. Сидоренко, А.Д. Титаренко, З.О. Федоренко, А.М. Храпаль.

Успіх приходить до того, хто робить те, що найбільше любить

Численні почесні грамоти обласного управління профтехосвіти; Диплом лауреата громадської акції «Флагмани освіти і науки України» – ось наші здобутки.

У 2013 році колектив ДНЗ «Гадяцьке ВПАУ» був занесений на районну Дошку пошани за вагомий внесок у розбудову і облаштування рідного міста. Яскравою подією для нас стало отримання гран-прі та Диплому лідера професійно-технічної освіти України в 2013 р. У рамках міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти – 2013» за рейтинговим виставковим конкурсом наш навчальний заклад визнано кращим із кращих.

Майбутнє належить тим, хто вірить у свої мрії

На Всеукраїнському конкурсі професійної майстерності (професія «тракторист-машиніст с/г виробництва») Віталій Іванко завоював І місце.

На обласному конкурсі слюсарів Михайло Цопа став переможцем.

У 2011–12 навчальному році на Міжнародному мовно-літературному конкурсі ім. Т.Г. Шевченка Євгенія Козун отримала ІІ місце, а на ІІІ-му етапі конкурсу знавців української мови ім. П. Яцика завоювала ІІІ місце серед учнів ПТНЗ. Катерина Рядська стала найкращою на обласному конкурсі вокалістів у 2011році, Катерина Нагірняк у 2011 році здобула гран-прі за високу виконавську майстерність і була нагороджена дипломом і медаллю на обласному конкурсі читців і літераторів «Коли плачуть тюльпани» серед учнів шкіл, професійно-технічних навчальних та позашкільних закладів.

На Всеукраїнському конкурсі «Лелека 2012» дипломи «Срібний лелека 2012» отримали Ілона Цілуйко і Тетяна Теркун .

Ми завжди будемо пам’ятати…

Ми завжди будемо із вдячністю пам’ятати Балалу Г.В., Буханця В.В., Головченка І.І., Гуля М.Ф., Іванкіну М.П., Кузьменка А В., Козенка М.О., Лукаша В.Р., Міщенка В.І., Новікова Л.Д., Одинця В.Г., Оленченка У.І., Омельченка В.І., Погрібного В.Ф., Савченка М.М., Силку Т.М., Старосвітського Г.Г., Ткаченка І.М., Трикіла Ф.П., Храпаля А.Я., Шевченка Ф.Г. та інших.

На жаль, їх уже немає серед нас, та саме вони сформували атмосферу дружби, взаємоповаги і взаємодопомоги,  яка і до сьогодні панує в нашому колективі.

Усяка школа славна не числом, а славою своїх учнів
У кожній роботі важливий результат. Це істина, яка давно відома. Дуже важко визначити результат у педагогічній діяльності. Він вимірюється випускниками, які знайшли своє покликання, стали потрібними суспільству.

За 60 років існування училища отримали путівку в життя понад 30 тис. вихованців. У більшості з них склалася доля: вони створили міцні родини, стали висококваліфікованими спеціалістами, успішними людьми. Віриться, що в їхньому успіхові є частка нашої праці, наших знань і нашої душі. Багато колишніх випускників закінчили вищі  навчальні заклади, посіли керівні посади. Свідченням високої оцінки праці педагогічного колективу ДНЗ «Гадяцьке ВПАУ» є те, що колишні  його випускники вирішили повернутися у стіни навчального закладу вже в якості працівників. І сьогодні з наснагою трудяться, готують висококваліфікованих робітників, прививають любов до обраної професії. Завдяки високому професіоналізму, мудрості, досвіду і відданості своїй справі всього колективу навчально-виховний процес проходить злагоджено і творчо. Усі ми сповнені кращих сподівань, упевнено йдемо до спільної мети: підвищення престижу робітничих професій, навчання і виховання всебічно розвиненої, високоморальної особистості.

Добра і творчих здобутків, щастя і світлого майбутнього тобі, наше рідне училище!

В.А. Галай та Н.М. Зорило, викладачі училища

Кабінет правил та основ безпеки дорожнього рухуМайбутні водії, слюсарі та машиністиО.Мигаль, директор училищапрактичні заняття у кухарів«В здоровому тілі, здоровий дух» - ось головний девіз наших студентівзаняття у студентів

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...