«Ми – роду козацького діти, землі української цвіт»

«Ми – роду козацького діти, землі української цвіт»

«Ми – роду козацького діти, землі української цвіт»

Поділитися новиною

«Ми – роду козацького діти, землі української цвіт»14 жовтня – Покров Пресвятої Богородиці і Пріснодіви Марії, у цей же день відзначають День українського козацтва.

Отож до теми козацтва в дитячому садочку «Веснянка» пройшло свято під назвою «Спритні, вправні дошкільнята – справжні юні козачата»

Під «Запорізький марш» діти завітали до музичної зали, де їх вітали дружніми оплесками менші вихованці садка.

Усі дітки були одягнені в національний одяг, і приміщення ніби засяяло від яскравої української вишиванки. Під час свята згадали наших славних предків – запорозьких козаків, які відзначалися своєю відвагою, силою і мужністю. До вихованців навіть завітав справжній український козак, придивлявся, чи гідна зміна росте Війську запорізькому, повідав дітям про славну історію українського козацтва, а ще перевірив спритність, силу та хоробрість маленьких козачат. А ще лунали вірші про нашу неньку Україну, про славних козаків. Звучали пісні та народні прислів’я.

Учасники були поділені на дві команди (курені) – «Крутивус» і «Котигорошко». У ході змагань діти отримали море емоцій, були спритні, веселі, завзяті. Кожного нагородили «монетами часів козацтва» – солодощами. На завершення пролунали такі слова:

«Бо козацького ми роду,

Славних предків діти.

У садочку ми вчимося

Рідний край любити».

Т. Козуб, Т. Омельченко, музичні керівники ДНЗ «Веснянка»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...