Віднедавна у місті діє центр надання адміністративних послуг

Поділитися новиною

6 жовтня відбулася розширена апаратна нарада у голови РДА.

Про організацію надання адміністративних послуг та документів дозвільного характеру в рамках роботи центру надання адміністративних послуг РДА розповіла Юлія Огілько, адміністратор центру надання адміністративних послуг РДА.

Центр надання адміністративних послуг (далі ЦНАП) знаходиться по вул. Шевченка, 5 (у приміщенні сільськогосподарського управління), кабінет 105, на першому поверсі. Там працює 2 людини: адміністратор та державний реєстратор. На даний момент їх робота полягає у тому, щоб прийняти у людей документи для оформлення паспортів і обслуговування тих громадян, які зверталися до реєстраційної служби. На інформаційних та технологічних картках, які знаходяться у приміщенні центру, можна знайти всю необхідну інформацію про вичерпний перелік документів, необхідних для отримання тих чи інших послуг. На прикладі заміни паспорту: адміністратор приймає пакет документів і реєструє, потім передає його до міграційної служби, яка, у свою чергу, протягом 30 робочих днів виготовляє документ. Уже готовий паспорт, тобто результат адміністративної послуги, передає у центр, а той, у свою чергу, інформує людину про готовність документа. Якщо законодавством передбачене державне мито за послугу, то плата береться (держмито платиться через банк), якщо не передбачено, то послуги безкоштовні. Працюватиме ЦНАП без обідньої перерви, у понеділок, середу, п’ятницю та суботу – із 8 до 15 години, а у вівторок та четвер – із 12 до 20 години вечора.

Основні функції ЦНАП:

1) Надання суб’єктам звернень вичерпної інформації та консультацій щодо вимог і порядку надання адміністративних послуг.

2) Прийняття від суб’єктів звернень документів, необхідних для надання адміністративних послуг.

3) Реєстрація та подання документів відповідним суб’єктам, надання адміністративних послуг не пізніше наступного робочого дня після їх отримання.

4) Повідомлення заявника про можливість отримання результату адміністративної послуги.

5) Видача суб’єктам звернень результатів надання адміністративних послуг.

6) Забезпечення взаємодії між суб’єктами надання адміністративних послуг.

Реєстраційна служба Гадяцького районного управління юстиції з 1 жовтня 2014 року відповідатиме за:

– державну реєстрацію юридичної особи або фізичної особи, яка має намір стати підприємцем;

– видачу витягу, виписки, довідки з Єдиного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців;

– державну реєстрацію змін до установчих документів юридичної особи;

– включення до Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців відомостей про створення відокремленого підрозділу юридичної особи або його закриття;

– державну реєстрацію змін до відомостей про фізичну особу-підприємця, які містяться у Єдиному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб підприємців;

– видачу юридичним особам дублікатів оригіналів їх установчих документів та змін до них;

– державну реєстрацію припинення юридичної особи в результаті її ліквідації, злиття, приєднання, поділу або перетворення;

– державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичною особою-підприємцем за її рішенням.

Функції районного сектор управління державної міграційної служби України в Полтавській області з 1 жовтня 2014 року:

*оформлення та видача паспорта громадянина України;

*вклеювання до паспорта громадянина України фотокартки при досягненні громадянином 25- і 45-річчя;

*реєстрація місця проживання особи;

*зняття з реєстрації місця проживання особи;

*реєстрація місця перебування особи;

*оформлення та видача довідки про реєстрацію місця проживання або місця перебування особи.

Про підготовку закладів освіти та культури району до роботи у осінньо-зимовий період 2014-2015 років доповідали Руслан Кузьменко (в.о. начальника відділу освіти РДА) і Лариса Труш (начальник відділу культури РДА):

Мережа навчальних закладів Гадяцького району складає:

32 загальноосвітніх навчальних заклади, 29 дошкільних навчальних закладів та 2 позашкільні навчальні заклади.

Теплове господарство району: 2 ЗНЗ опалюються централізовано, 6 ЗНЗ мають котельні на твердому паливі,1 ЗНЗ має теплогенераторну на твердому паливі, 11 ЗНЗ знаходяться на стадії переходу з газового опалення на твердопаливні котли, 12 ЗНЗ мають газифіковані теплогенераторні, 5 ДНЗ опалюються централізовано, 13 ДНЗ знаходяться у приміщеннях ЗНЗ, 10 ДНЗ мають власні газифіковані теплогенераторні, 9 ДНЗ мають котельні на твердому паливі, 1 ПНЗ оснащений власною котельнею на твердому паливі і 1 ПНЗ має спільну систему опалення із ЗНЗ.

Роботи, які виконані по підготовці до опалювального періоду 2014 2015 року: виготовлені паспорти готовності; фарбування та утеплення трубопроводів; ревізія запірної арматури; перевірки димових та вентиляційних; переатестація та навчання операторів; здано на повірку лічильники, датчики та манометри тиску.

Заходи з енергозбереження: заміна вікон; утеплення приміщень; відключення приміщень, що не використовуються; зменшення споживання газу на 10%.

Проблеми у підготовці до опалювального періоду:

– потрібен тепловий лічильник у Гадяцьку гімназію;

– дозвіл Держгірпромнагляду на експлуатацію котлів на твердому паливі;

– на випадок відключення світла потрібно закупити бензинові та дизельні генератори.

Із метою вжиття заходів для зменшення затрат енергоресурсів у мережах та проведення теплової санації об’єктів культури проведено відповідну роботу:

*Замінено вікна та двері на пластикові у приміщеннях Гадяцької дитячої музичної школи, центральної бібліотеки ім. Лесі Українки, Петрівсько-Роменському, Краснолуцькому сільських будинках культури, Петрівсько-Роменській сільській бібліотеці та СБК.

*Перекрито дах на металочерепицю в другому корпусі дитячої музичної школи, проводиться утеплення вікон і дверей.

*Проведено проплату на виготовлення проектно-кошторисної документації по заміні газових котлів на економніші у першому корпусі дитячої музичної школи , але у зв’язку з тим, що ціни на дані послуги збільшено, проводиться обрахунок на доплату.

З метою недопущення заборгованості відділ культури РДА постійно тримає під контролем розрахунки за природній газ та електроенергію.

Станом на 1. 10. 2014 постійно, частково, періодично опалюватиметься 32 клубних приміщення із 40:

пічне опалення мають 14 установ, газ – 10, котли на твердому паливі – 5 (Бобрик, с/к; Книшівка, СБК; Ручки, СБК; установлено Мала Побиванка, СБК; Мартинівка, СБК), електроопалення – 5 (Вельбівка, Книшівка, Краснознаменка, Розбишівка (гримувальні),

Красна Лука (кімната гурткової роботи).

Частково опалюються 4 клубні установи: Великі Будища, СБК; Красна Лука, СБК; Розбишівський СБК; Харківці, СБК (груба) – опалення у гримувальних і кімнатах гурткової роботи.

Не готові до опалювального сезону: Березоволуцький СБК, Плішивецький СБК, Рашівський СБК, Соснівський СБК, Ціпківський СБК, Вечірченський с/к, Новоселівський с/к, Римарівський с/к.

Бібліотечних установ опалюватиметься 31 із 39: 9 мають пічне опалення, газове – 16, котли на твердому паливі – 5 (Бобрик, Ручки, Мала Побиванка, Римарівка, Мартинівка), електроопалення – 2 (Вельбівка, Краснознаменка – кімната завідувача бібліотекою). В окремих приміщеннях знаходиться 8 бібліотечних установ: у приміщенні с/к та СБК – 20, у приміщенні шкіл та дитячих садків – 7, у приміщенні сільських рад – 3 (Ручки, Великі Будища, Середняки), у приміщенні пошти – 1 (Броварки).

Приміщення Гадяцького районного історико-краєзнавчого музею має власну топкову, котел на твердому паливі, дровами забезпечений.

2 корпуси дитячої музичної школи мають окремі топкові, опалення газове.

ККЗ «Дружба» має власну топкову, опалення газове.

Центральна бібліотека ім. Л. Українки та дитяча бібліотека знаходяться у житлових 5-поверхових будинках, оплата за опалення – по лічильнику.

Оксана Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...