«Гроші на дорогу є!»

Уже на минулих вихідних підрядна організація ПП Мішура працювала над відрізком дороги від Сарського перехрестя до перехрестя в напрямку цегельного заводу.

Уже на минулих вихідних підрядна організація ПП Мішура працювала над відрізком дороги від Сарського перехрестя до перехрестя в напрямку цегельного заводу.

Поділитися новиною

Уже на минулих вихідних підрядна організація ПП Мішура працювала над відрізком дороги від Сарського перехрестя до перехрестя в напрямку цегельного заводу.Уже вкотре ці «солодкі» для гадячан слова пролунали на сесії міської ради.   Щоправда знову до них додалося сумне «…робити немає кому».

—У нас є дві підрядні організації – ПП Мішур і Вайнагій.  Я їх прошу-прошу… –  говорить міський голова Тетяна Савченко.

Виходить, що у нас Клим дома – Хоми нема?..

Звичайно ж, найперша причина, яку чудово розуміють і самі представники міської влади, – це проблемна  співпраця з бюджетною організацією. Скажімо, Олегу Вайнагію міська рада досі винна близько 100 тисяч гривень (затримка виплат казначейством).

Чи планують місцеві підрядники братися за гадяцькі дороги? І якщо так, то коли? А якщо ні, то чому? Щоб з’ясувати ці питання, ми запросили Романа Мішура та Олега Вайнагія у редакцію.

– Виконувати роботи ми не відмовляємося. Просто зараз ми працюємо над іншими об’єктами. У нас укладені договори з людьми, тож поки не справимося з цим. нічого обіцяти не можемо, – відповіли керівники підрядних організацій.

Вони хоч і працюють кожен по-своєму, але ситуація все ж однакова.  І Олег Васильович, і Роман Михайлович говорять, що в цьому році ще планують взятися за латання міських доріг.

Об’їзна дорога – вулиця 10-річчя Конституції

На цей відрізок, що проходить біля мікрорайону Молодіжний, за словами міського голови, кошти є. Але над ним, мабуть, працюватимуть миргородські дорожники (ті, які робили капітальний ремонт вул. Тельмана).

– Моя організація не в змозі працювати над цієї дорогою – немає відповідних потужностей, – говорить Олег Вайнагій, керівник Гадяцької філії Полтавського облшляхрембуду.

Проплати йдуть

На питання, чи досі тривають затримки з фінансуванням уже виконаних робіт, підрядники відповідають:

– З вересня начебто нарахування пішли. Так, проблеми були, але зараз ситуація налагоджується.

У минулому році було дуже важко з проплатами. Той рік нас просто вбив, – згадують Олег Вайнагій і Роман Мішур.

Останній зараз працює  у Котелевському та Шишацькому районах. Олег Васильович – у Рашівці.  

– У нас ситуація однакова. Ми ж не кинемо тих людей, які проплатили аванси, – говорять.

– А від міської ради аванси йдуть? – питаю.

– Так. Але якщо мова йде про поточний ремонт, то по закону аванс не виплачують. Кошти платять уже за конкретно виконану роботу.

Усе залежить від погоди

Примхлива осінь також може внести свої корективи.

– Ми ж не будемо класти асфальт у калюжі – не хочемо стати зірками «Ютубу», – сміються чоловіки.

То виходить, якщо війне дощем зі снігом, знову ми залишимося з бездоріжжям? Чи будемо чекати, поки снігом ями присипле, щоб хоч якось їздити?

Олена Савченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...