Гадяцькому шаховому клубу – 60

Поділитися новиною

Кожна людина має свої захоплення. Хтось любить співати чи грати на музичних інструментах, хтось отримує порцію адреналіну на спортивних аренах, а ми обожнюємо ШАХИ.

Ця мудра гра поєднує в собі елементи науки, мистецтва та спорту, розвиває пам’ять, кмітливість, витримку, винахідливість. Ними захоплювалися в усьому світі королі, міністри, полководці, учені, філософи, простий люд.

У 1954 році шахісти-аматори з Гадяча об’єдналися у шахову секцію при спорткомітеті району, а пізніше був організований шаховий клуб. Минали роки, змінювалися реалії, клуб поповнювали нові любителі шахів, та незмінним залишався високий дух спортивної боротьби, взаємоповаги та міцної дружби.

Нині гадяцький шаховий клуб знаходиться в приміщенні ККЗ «Дружба», налічує більш як 30 членів. Усі змагання проходять за підтримки  Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос», що діє в районі, та депутата міської ради Миколи Власенка.

З нагоди ювілею в клубі відбулося засідання членів, на якому підбили підсумки проведеної роботи, намітили плани на майбутнє та згадали добрим словом відомих гадяцьких шахістів, які відійшли за межу вічності, а саме: 17-разового чемпіона району  Кузьменка, а також Голуба, Куліша, Силку. Верещаку та інших. Потім відбувся турнір у якому взяли участь 12 шахістів.  Перше місце виборов чемпіон району Олександр Обламський, друге – Олександр Кутейко, третє – Вячеслав Нонка.

Що зроблено: у цьому році провели чемпіонат району, тури до Дня Соборності, Конституції, Незалежності, кубок пам’яті Петра Голуба, командну гру з шахістами Лохвиці. У планах – проведення Кубка району, командна зустріч із зіньківчанами, чемпіонат району з блискавичних шахів «Бліц – 2014» та турнір до Дня людей похилого віку.

А 18 жовтня у приміщенні ККЗ «Дружба» на базі шахового клубу відбудеться чемпіонат району з шашок. Запрошуємо взяти участь усіх любителів шашок з міста та району. Початок о 9.00.

Двері шахового клубу відкриті для всіх бажаючих. Заняття проводяться кожної середи з 12.00 до 17.00, у суботу – з 10.00 до 17.00, у неділю – з 9.00 до 12.00. Приходьте, не пожалкуєте.

Олександр Кутейко, президент шахового клубу м. Гадяч

LIVE OFFLINE
track image
Loading...