Чим займається «Гадяцький райавтодор»?

Віталій Олексійович Грищенко, начальник філії «Гадяцький райавтодор» ДП «Полтавський облавтодор».

Віталій Олексійович Грищенко, начальник філії «Гадяцький райавтодор» ДП «Полтавський облавтодор».

Поділитися новиною

Віталій Олексійович Грищенко, начальник філії «Гадяцький райавтодор» ДП «Полтавський облавтодор».«Укравтодор» – організація, яку «незлим тихим словом» згадує чи не кожен водій, перескакуючи з однієї дорожньої ями в іншу. Здається, це та структура, на яку сиплеться чи не найбільше нарікань. Чого тільки варті наклейки «Я ненавиджу Укравтодор!», які «прикрашають» кожну третю машину.

А більшість гадячан і гадки не мають, що наш райавтодор не має ніякісінького відношення, наприклад, до міських доріг.

Тож місцевій владі й доводиться залучати підрядників. Але ж виникає питання: чим таки займається «Гадяцький райавтодор»? Відповідь на нього і не тільки ми почули від начальника організації Віталія Олексійовича Грищенка.

– Ми займаємося обслуговуванням та ремонтом доріг державного значення, протяжність яких 123 кілометри. Також у нашому підпорядкуванні дороги місцевого значення, які ведуть до населених пунктів. Наприклад, до Лютеньки, до Лободино. Державна дорога, приміром, від ЗБІ і в напрямку Лохвиці.

– До заводу залізобетонних виробів чий відрізок?

– Міськради. Її обслуговує «Комунсервіс». Від цієї державної веде дорога до Лободино, Качанового.

– Яким чином ви їх утримуєте? Робите ямковий ремонт, капітальний?..

– Так. Дорожню розмітку малюємо, знаки встановлюємо, обпилюємо дерева та кущі, відкриваємо трикутники видимості на перехрестях.

– Останній який об’єм робіт виконали?

– Зараз ми працюємо над аварійним ямковим ремонтом дороги, яка веде на Плішивець.

– Який штат працівників вашої організації?

– 25 людей: 7 чоловік інженерно-технічного штату, 6 сторожів (охороняють дворище райавтодору та асфальтобетонний завод), 4 дорожніх робітника, 5 трактористів, 4 водія.

– Робочої сили вистачає чи потребуєте кадрів?

– Звичайно, потребуємо. Але маємо заборгованість по заробітній платі, то ніхто до нас не хоче йти. Нам видали кошти тільки за червень.

– Який маєте технічний арсенал?

– Ось узимку для очистки доріг від снігу буде задіяно три КрАЗи з відвалами, 2 автогрейдери, 2 трактори МТЗ із відвалом, один Т-150. Для посипки діятиме 5 ЗІЛів із піскорозкидальним обладнанням. Також дві машини для перевезення людей.

– Назвіть основні проблеми організації.

– Немає належного фінансування. Також проблема у відсутності пально-мастильних та дорожньо-будівельних матеріалів.

– І знову ж таки, мабуть, не зовсім висока зарплата, якщо люди не хочуть іти працювати? Чи справа тільки в затримці виплат?

– Я б не сказав, що заробітна плата низька. Дорожній робітник 3-го розряду отримує близько 2 тисяч гривень, водії КрАЗів – до трьох з половиною тисяч. Але ж роботи як такої немає. Виїзди відсутні, тож і зарплата невелика, оскільки оплата здійснюється почасово.

– Чому кажете, що виїздів немає? Хіба мало роботи?

– Немає матеріалів, щоб працювати.

– Зрозуміло. Дякую за розмову.

Олена Савченко

2 коментарі до “Чим займається «Гадяцький райавтодор»?

  1. Цікаво, штат 25 чоловік з них 7 інженерно – технічний склад. НАВІЩО! На 1 з сошкою семеро з ложкою. Скоротіль інженерів зайвих і вистачить фінансування на з п для робочих.

  2. Незнаю як занималысь,и чым занималысь ну на Плишывець уже дорогы нема як и небуло!

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...