«Ми йшли у бій не ради слави»

Цього дня вихованці старших груп місцевого ДНЗ №2 «Берізка» разом із вихователями відвідали Вічний Вогонь і на знак пам’яті поклали квіти.

Цього дня вихованці старших груп місцевого ДНЗ №2 «Берізка» разом із вихователями відвідали Вічний Вогонь і на знак пам’яті поклали квіти.

Поділитися новиною

Цього дня вихованці старших груп місцевого ДНЗ №2 «Берізка» разом із вихователями відвідали Вічний Вогонь і на знак пам’яті поклали квіти.22 вересня – День партизанської слави

День партизанської слави відзначається як данина всенародної поваги до тих, хто в суворий воєнний час боровся з фашистами в глибокому тилу ворога, не шкодуючи крові й самого життя.

6200 партизанських загонів і підпільних груп, які налічували близько мільйона людей, завдавали відчутних втрат гітлерівським військам на окупованій території, сприяючи просуванню частин і об’єднань Радянської Армії на захід. Лише на Полтавщині налічувалось 11 партизанських загонів.

За мужність і героїзм, виявлені в боротьбі з ворогом, 200 тисяч партизанів і підпільників нагороджено орденами і медалями, 223 з них визнані гідними звання Героя Радянського Союзу.

Тетяна Савченко разом із заступником Михайлом Харланом відвідали Гончарський яр, де в період фашистської окупації були закатовані партизани.Біля Меморіалу Слави цього дня відбулося урочисте покладання квітів. У церемонії покладання взяли участь голова Гадяцької РДА Олексій Матюшенко та його заступник Сергій Бондаренко, голова Гадяцької районної ради Володимир Нікітенко, мер міста Тетяна Савченко, районний військовий комісар Геннадій Розколотько,  апарат РДА, представники місцевого самоврядування, керівники місцевих організацій та підприємств, громадських організацій.

Оксана Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...