«…Колись так черепаху поцупили, а тепер ще й лелеку…»

Поділитися новиною

Бачили, стояв лелека декоративний навпроти першої школи, на клумбі? Красивий такий, великий, у плетеному гніздечку… Так от, навесні прилетів, а днями відлетів у невідомому напрямку!

Та почнемо спочатку.

Цієї весни з’явився в нас у місті новоселець – красень-лелека. «Оселився» він біля приватного стоматологічного кабінету і так красиво вписався в загальний вигляд цього куточка краси.

Кожен охочий міг доторкнутися до нього, містяни, та й гості «столиці» залюбки фотографувалися. Тут і фонтанчик, і красиві кущики та квіточки. Але не всі так думають…

Отак стояв собі і радував очі перехожих та діточок. І нічого не віщувало біди…

А нещодавно до редакції завітала жінка. Привіталась і з явно помітним хвилюванням розповіла свою історію. Мовляв, купили із чоловіком цього птаха: і територія доглянута, і людям приємніше. Хотілося, щоб наше містечко ще красивішим ставало. Кожного вечора забирали його звідти, боялися, щоб ніхто не поцупив. Лише раз залишили на ніч – і таки хтось украв! Власниця каже, що колись так черепаху поцупили, а тепер ще й лелеку. Бідкається, що культури ніякої немає: то квіти повикопують, то накидають недопалків у гніздо, то сміття до урни не донесуть, а недавно, ще й копійки хтось повиймав, які туристи повкидали у фонтан…

Дуже ображена жіночка, та надія все ж лишилася. Каже: «Гадяч – це велике село, усі один одного знають. Може, хто побачить, що в сусіда з’явився лелека, то ви скажіть. А може, совість замучить того, хто взяв? Поверніть». Навіть винагороду обіцяла.     

Та так і пішла знову  наводити порядок біля свого приміщення.

P.S. Люди, будьте вихованіші! Майте повагу до чужої праці!  Хіба це так важко – донести до смітника обгортку від морозива чи недопалок? Адже від нас самих залежить порядок у нашому місті.

Оксана Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...