Хочу орден!

Хочу орден!

Хочу орден!

Поділитися новиною

Хочу орден!У минулому номері тижневика ми писали, що чергова сесія міської ради почалася, здавалося б, із приємного – вручення подяк за вагомий внесок у розвиток міста та з нагоди  Дня підприємця. Та не всім такі «нагороди» були до вподоби. Так, Олег Боцула відмовився приймати «грамоту в рамці», мовляв, хіба він не заслужив ордена – такого ж, як вручали місцевому активісту Олександру Сивашу?

  (Нагадаємо, що на урочистостях до Дня Незалежності кільком активістам від Всеукраїнського об’єднання громадян «Країна» вручено ордени). Тож Олег Анатолійович із сарказмом мовив: «Хочу орден!» Та не стільки ця ситуація вийшла комічною, як трагічною, бо посіяла деякий розбрат між депутатами і міським головою.

– Як так вийшло, що орден Сивашу видано за поданням від міської ради? – обурювалися депутати, тримаючи в руках роздруковане фото посвідчення до нагороди.

Орден називається «Єдність та воля». Дата видачі: від 27 червня 2014 року. На посвідченні печатка і підпис голови Всеукраїнського об’єднання. А ще допущено дві помилки – у прізвищі нагородженого (не Сіваш, а Сиваш) і в «скандальному рядку», де мало б бути «за поданням», а написано «за представленням» (калька з російської мови). 

Чому «представлення» чи «подання» не узгодили з депутатським корпусом, Тетяна Савченко пояснила так:

– Дійсно, якщо мова йде про подання, то його повинні були приймати на сесії. Але до нас із цим питанням ніхто не звертався. Про те, що вручатимуть таку нагороду, я не знала. Мене просто поставили перед фактом за 10 хвилин до початку святкування. Голова районної ради Володимир Нікітенко підійшов і сказав, що будемо вручати нагороди активним учасникам Майдану, а Ви вручіть відзнаку Сивашу. Я, відповідно, задала запитання: «За що?» Він сказав: за волонтерство. Дійсно, я нічого не маю проти, чоловік займається волонтерською діяльністю більше, ніж будь-хто з нас.  Посвідчення до ордена я й не розгортала. Просто вручила, як і завжди. Минуло кілька днів і в Інтернеті з’явилася фотографія розгорнутого посвідчення, де видно було цей рядок. Тоді до мене підійшли працівники міської ради, розповіли і спитали, де ж подання?  Але ніякого подання не було і бути не може. Вийшла неприємна ситуація, – прокоментувала міський голова.

Ми ще раз оглянули посвідчення на фото, перевірили, чи існує така організація взагалі, і вирішили дізнатися, хто став ініціатором вручення нагород гадяцьким активістам.

Поговорили безпосередньо з головою районної ради Володимиром Нікітенком. Ось що він сказав:

– До нас звернулися із Всеукраїнського об’єднання. Сказали, щоб ми дали списки людей – прізвища активістів, волонтерів, тих, хто бере активну участь у зборі коштів на армію, хто був на Майдані. За це ні гроші, нічого не потрібно. Так як у нас такі активісти є, то ми вирішили й відзначити їх. А що стосується рядка «за представленням міської ради», що обурив депутатів, то вийшло непорозуміння, яке я беру на себе, – пояснив очільник районної ради.

Олена Савченко

1 коментар до “Хочу орден!

  1. Ось виродки! Починаючи від смердючого та дурноголового Сиваша та закінчуючи всіма працівниками міської ради!!!!

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...