Фільм про майдан гадяцького аматора виборов ІІ місце

Фільм про майдан гадяцького аматора виборов ІІ місце

Фільм про майдан гадяцького аматора виборов ІІ місце

Поділитися новиною

Фільм про майдан гадяцького аматора виборов ІІ місцеМикола Торяник взяв участь у фестивалі «Кіно під зорями. Дубль 5».

– Це був міжнародний конкурс, на який надіслано 300 фільмів із 14 країн світу. Потім журі обирало 100 кращих, з яких і визначало переможців у різних номінаціях, – розповідає гадяцький призер.

Микола Торяник надіслав на фестиваль два фільми про події на майдані: стрічку «Воїни світла» – про людей на Майдані та «Небесна сотня» – про бої на Грушевського, Хрещатику. Перший, названий однойменно з популярною піснею гурту «Ляпис Трубецкой», з-поміж шаленої конкуренції виборов ІІ місце.

– Усі фільми поділялися на різні категорії: ігрові, документальні, експериментальні. «Воїни світла» виграв у номінації «Документальний», – розповідає Микола Федорович.

Кінофестиваль відбувався у Кривому Розі. Основним спонсором був «Гірничозбагачувальний комбінат». Тож наш кінорежисер ділиться враженнями від розкішних умов і достойної організації. Також серед журі були знані люди – відомі кінорежисери та лауреати премій кінематографа.

– Багато було молодих людей. А ще мене стимулювало те, що більшість учасників були професіоналами, які мають відповідну освіту, а я аматор. Таких  було мало. Цікавих робіт було багато. Перше місце завоював молодий хлопець. Він зняв фільм про військового священика, який раніше був десантником. Такий собі військовий капелан, – розповідає.

У планах гадяцького режисера-аматора Микола Торяника – організувати фестиваль патріотичного кіно в Гадячі, який буде присвячений річниці початку Майдану. Тож сподіваємось, що невдовзі плани стануть реальністю.

Олена Козаченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...