День визволення міста

День визволення міста

День визволення міста

Поділитися новиною

День визволення міста11 вересня мешканці міста Гадяч відзначали 71-у річницю визволення від німецько-фашистських загарбників. Ця перемога далася нам ціною життя близько 5000 чоловік.  Щорічно ветерани війни збираються разом у приміщенні міської ради, щоб відсвяткувати цей день та вшанувати пам’ять своїх побратимів. Проте цьогорічне святкування дуже відрізнялось від минулих. Зі сльозами на очах прийшли ветерани. Ніколи не думали вони, що колись потрібно буде воювати за честь своєї Батьківщини, але вже не їм, а їхнім онукам  та правнукам.

«Сьогоднішній день особливий  для нас, – звернулася до ветеранів Тетяна Савченко, День визволення містамер міста. – Ми святкуємо перемогу, і одночасно наші земляки захищають нашу незалежність. Тож хотілося б подякувати вам за те, що ви виховали у нинішньому поколінні справжніх патріотів своєї країни,  які наслідують ваш приклад мужності і героїзму. Схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто не повернувся з війни, і тих, хто вже сьогодні загинув на полі бою, захищаючи наші життя».

Після  урочистої частини ветеранів піснею привітали викладачі та вихованці училища культури. Завершилося святкування традиційним обідом для ветеранів та покладанням квітів до пам’ятника визволителям у парку «Перемога».

Оксана Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...