«Взяла відпустку, поїхала на тиждень в Одесу…. А батьки сказали, що повертатися не треба»

«Взяла відпустку, поїхала на тиждень в Одесу…. А батьки сказали, що повертатися не треба»

«Взяла відпустку, поїхала на тиждень в Одесу…. А батьки сказали, що повертатися не треба»

Поділитися новиною

«Взяла відпустку, поїхала на тиждень в Одесу….  А батьки сказали, що повертатися не треба»23-річна Крістіна Сичова не називає себе біженкою» чи переселенкою – так, як уже звикли наші гадячани говорити про всіх, хто приїхав зі Сходу. Вона у Гадячі «своя», хоча більшу частину життя прожила в Донецьку. 

– Тут у мене бабуся, дідусь, тьотя і брат. Мама звідси родом. Та й я щороку гостювала в Гадячі, – розповідає дівчина.

У рідному Донецьку  в неї було все – найрідніші люди, улюблена робота, друзі…

Там закінчила художнє училище, потім вступила до Харківської художньої академії дизайну і мистецтв, де й нині навчається на заочному відділенні. Сама ж Крістіна працювала в Будинку культури м. Донецьк. Узяла відпустку, поїхала на тиждень в Одесу….

– А батьки сказали, що повертатися не треба. Ми живемо біля залізничного вокзалу. Трималися до останнього. Важко стало добиратися на роботу.  Але батьки все одно залишилася там, – продовжує Крістіна.

Другий місяць дівчина проживає у рідних. Бабуся і дідусь – колишні викладачі, тьотя працює в училищі культури.

– Вони мені допомогли з пошуком роботи. Залишили резюме в училищі культури. Директор сказав, чим зможе – допоможе, – говорить дівчина.

Вільних вакансій у навчальному закладі немає, але директор Анатолій Насменчук вирішив піти назустріч дівчині і запропонував на базі училища імені І.П. Котляревського відкрити студію «Хобі-клас».

– Дуже гарно і з розумінням до мене поставилися – підтримали і допомогли.  Зараз набираємо бажаючих.

Хочу навчити людей орієнтуватися в образотворчому мистецтві. Пробуватимемо різні техніки. У малюнку це буде сангіна, вугілля, олівці. У живопису – акварель, масло. Займатимемося натюрмортами, пейзажами, портретами, – розповідає Крістіна Сичова.

Оскільки при училищі культури вже є художня студія для дітей, то молода дівчина займатиметься зі старшими.

– Базова підготовка мені абсолютно неважлива. Можуть прийти ті, які вже мають якісь навики, і ті, хто ніколи не займався подібним. Це «Хобі-клас», де люди, у першу чергу, повинні відпочивати.

Дівчина, попри те, що на її малій батьківщині йде війна, не втрачає віри в краще. Життя продовжується, а отже місце під сонцем знайдеться і в Гадячі, який, можливо, також скоро стане рідним.

Олена Козаченко

Навчання в студії «Хобі-клас» коштуватиме 75 грн. на місяць.

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...