…Почав займатися книгописанням аж на восьмому десятку літ

Поділитися новиною

«Даю рукопису час полежатиі набираю на друкарській машинці»

З третьою виданою книгою, що має назву  «Події і люди очима сучасника», завітав до нас у редакцію Михайло Федотович Пройдак. Укладена вона з щоденникових записів, які велися ще з далеких 1950-х років.

– Коли я працював у Гадяцькому райкомі партії, то мав звичку щовечора вести записи того, що відбулося за день у районі. Аналізував різні видання, пресу і дописував свої роздуми, – розповідає Михайло Федотович.

На написання книги, а точніше укладання щоденникових записів, чоловік витратив більше року. У двох попередніх виданнях  («Голодомор. Факти, цифри, роздуми. Капіталізм в сучасній Україні» (2011) та «Минуле і сучасне: Кохання від Адама і Єви до наших днів. Від прадіда до правнука. Сторінки нашої новітньої історії» (2012) переплітається історія, кохання, філософія.

Михайло Пройдак почав займатися книгописанням аж на восьмому десятку літ. Говорить, що задуми були, але втілити їх у життя не вдавалося.

Книгу «Події і люди очима сучасника» чоловік видав за власний кошт.

– Даю рукопису час полежати, потім ще раз прогумовую все. Тоді правлю, коректую і набираю на друкарській машинці, – розповів Михайло Федотович.

Щоденникові записи ведуть початок ще зі студентських років, коли чоловік навчався в Київському університеті, а закінчуються 2013 роком. Тому, за словами місцевого автора, ще буде продовження.

Олена Козаченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...