Із місцевого парку «зникла» дитяча гірка

Із місцевого парку «зникла» дитяча гірка

Із місцевого парку «зникла» дитяча гірка

Поділитися новиною

Із місцевого парку «зникла» дитяча гіркаМабуть, немає такої людини в місті, яка б хоч раз не  прогулювалася сама чи зі своїми дітьми у міському парку «Перемога». Спекотного літнього дня матусі із візочками шукають там хоч краплю прохолоди, відпочивають біля старих, колись усім відомих, атракціонів, на яких так любить бешкетувати малеча. Усі вже звикли до того, що нікому немає діла до старих каруселей, установлених ще за радянських часів: облущена фарба не викликає радісних емоцій та й бур’яни місцями не заважало б покосити. Але ніхто не очікував того, що відбулося нещодавно.  

із наболілим до редакції звернулися молоді матусі. Розповіли, що віднедавна їх малята сумують. Прийшовши в парк, вони не знайшли улюбленої гірки! Залишилось тільки місце від неї, перекопана земля і похилена аварійна гірка. Перше, що спало на думку, – гірку поцупили на металобрухт. Але добрі люди підказали, що днями гірку, як дві краплі води схожу на їхню, установили в одному із дворів мікрорайону «Черемушки». «Благодійниками», як не дивно, виявилась громадська організація «Народна рада». У тому ж дворі жінки дізналися,  що гірку встановили у рамках благодійної акції, спрямованої на допомогу дітям, чиї батьки знаходяться у зоні АТО. Жінки нам розповіли, що їх чоловіки також знаходяться у зоні бойових дій. Виходить, в одних дітей забрали розвагу, а іншим віддали. Якась дивна благодійність…

Молоді мами попросили нас дізнатися, хто дав дозвіл забирати громадське майно, користуватися яким може кожен житель міста.    

І як ви думаєте, хто ж саме дозволив перенести гірку?

Ми запитали у міського  голови: чому гірку, яка скільки років простояла у міському парку, раптом вирішили перенести,  і чи взагалі міська рада знає про це?

Ось таку відповідь ми почули: «Звісно, ми про це знаємо! У парку було дві гірки, одну ми перенесли. Голова Народної ради мені особисто пояснив, що там вона потрібніша, ніж у парку. Та й дійсно, із Черемушок дуже далеко ходити аж у центр».

Відповідь мера міста нас, м’яко кажучи, «завела у ступор»!

Далі ми звернулись до людини, яка й зайнялася своєрідною допомогою, тобто до голови Народної ради Олександра Сиваша

– Олександре Володимировичу, чому ви так вчинили? Навіщо забрали гірку із місцевого парку?

– Ми, можна сказати, урятували її від металоломщиків! Не сьогодні-завтра її б викрали і здали за гроші. І взагалі, у тому дворі найбільша кількість дітей. 

– А як ви визначили, де дітей найбільше?

– По-перше, із цього двору 5 чоловік знаходиться у зоні АТО, і для їх дітей ми встановили гірку. По-друге, у цьому дворі один із кращих дитячих майданчиків міста. Батьки до нас звернулися, ми і встановили.

– Тобто ви хочете сказати, що найкращий майданчик ви прикрасили ще й гіркою. А що ж тоді робити тим діткам, у дворах яких зовсім майданчики відсутні? Не доцільніше б було встановити туди? І чому ви вирішили, що у парку вона непотрібна? Адже там відпочиває багато місцевих дітей, а також дітки переселенців.

– Ми врятували гірку! Перенесли її із непотрібного місця. А ті мамочки, які ходять і скаржаться, краще б взяли косу і в парку викосили бур’яни. А то гуляти усі можуть, а прибрати ніхто не хоче за собою.

– Але ж це комунальна власність, тож наглядати за нею мають відповідні служби. Хіба не так?  

Ось такий у нас склався діалог. Під кінець нашої розмови у бік редакції навіть полетіли звинувачення, що цю статтю нам «замовили». Та забули додати, що коли їм потрібно було висвітлити інші хороші справи, то кликали кореспондента.  

Хотілося б нагадати представникам Народної ради, що БЛАГОДІЙНІСТЬ – це безкорисливе надання допомоги потребуючим такої допомоги, не пов’язаним із благодійником. Тож якщо хотіли допомогти, потрібно було зібрати кошти на нову чи змайструвати гірку самим, із підручного матеріалу, а не відбирати її у інших дітей. Складається таке враження, що громадська організація просто не знає чим зайнятись і веде дешеву піар-компанію. Нещодавно вони були зайняті ще одною «глибоко патріотичною»  справою: винесли пропозицію перевернути  кольори на українському прапорі, бо дане розташування не дає нормально розвиватись країні… У багатьох жителів міста та району  такі дії представників цієї організації просто викликають сміх.

Тож не дивуйтеся, якщо вранці прокинетесь і не дорахуєтесь дитячих каруселей  чи гірок  на своєму подвір’ї. Можливо, як вважає Народна рада, вони просто там непотрібні. І також майте на увазі: якщо у вас відсутній дитячий  майданчик, то можете звернутися до ГО «Народна рада». Вони можуть перенести із парку гірка, там ще одна лишилась.

Оксана Кириченко

5 коментарі до “Із місцевого парку «зникла» дитяча гірка

  1. І не стидно “народорадцю” Сивашу посилати жінок косити бур’яни в парку. Що не вистачає ума самому взяти косу. Якщо це важко робити, тоді автомат в руки і … на Схід, в зону АТО!

  2. Да…Чому дивуватися бидло воно і є бидло, може хтось очікував від сиваша чогось іншого.Цікаво хто вирішує питання що він гідний займати дану посаду, заберіть його хай не позориться.

  3. Мені взагалі то пофіг та гірка,а все таки стаття зацепила далі нікуди. поперше безглуздий у нас мер як можна було таке дозволити? Чомуб не сказати: хочете зробити добре діло соберіть кошти і купіть гірку,або матеріали та зробіть самі гірку. Парк це місце відпочинку і там як мінімум повинен бути дитячий майданчик.а в нас що залишилось? Що-до бур’ЯНІВ ЦЕ НЕДОГЛЯД КОМУНАЛЬНИКІВ І МЕРА ЯКОМУ МАБУТЬ ВЖЕ ДАВНО ПОРА НА ЗАСЛУЖЕНИЙ ВІДПОЧИНОК ЗАКЕРУВАЛИСЬ ВИ ПАНІ МЕР а сиваш бицюган ще колись у мери ліз отоб мер був…..

  4. Знаю его родного брата, хороший во всех отношениях человек. А этот какой-то неполноценный дурачок. Сто лет стояла горка и никто не трогал даже те, которые промышляют металлоломом. И вдруг надо срочно спасать горку. Это прям театр абсурда какой-то.

  5. Знаю я цю справу,ту гірку невідомі підкопали і мабуть хотіли здати на металобрухт,а моя сусідка це побачила і повідомила в міськраду,а потім вирішила,що може міськрада сама це і організувала і повідомила Сивашу,хай хоч якісь дітки порадіють,чим ніхто

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...