100 днів на посаді або «Як я провів літо»

100 днів на посаді або «Як я провів літо»

100 днів на посаді або «Як я провів літо»

Поділитися новиною

100 днів на посаді або «Як я провів літо»Здавалося, ще вчора Олексія Матюшенка призначили головою Гадяцької РДА. Молодий, перспективний –  усі очікували від нового очільника району якихось змін на краще. Новообраний голова пообіцяв звітувати про свою роботу. Тож 25 липня  у приміщенні ККЗ «Дружба» відбулося засідання-розповідь про досягнення  голови РДА за 100 днів на посаді. Хоча правильно було б назвати цей виступ «Сто днів роботи усіх адміністративних органів та відділів району».

На першій прес-конференції (8 травня ц.р.) новообраний голова РДА чітко і ясно розповідав про свої досягнення: він разом зі своїми заступниками об’їхав сільські ради району, ознайомився зі школами, дитсадками та ФАПами, провів ряд суботників, подарував комп’ютер у Рашівську АЗПСМ,  «латав» дороги та допоміг у вирішенні «книшівської проблеми». Також він поділився своїми планами на майбутнє, а саме: вирішити «молочне питання», «розібратися» з не витребуваними паями та покинутими будинками, зменшити черги у лікарні, звітувати щомісяця перед народом через засоби масової інформації.

Цього разу звіт дещо змінився і проходив у формі твору-розповіді «Як я провів літо».

Олексій Володимирович  розповів про основні підприємства нашого району, де за дні свого головування він побував, і що йому найбільше сподобалось у відвіданих місцях. Також похвалив місцевих підприємців за те, що вони своїм прикладом показали, як потрібно ремонтувати дороги. А що ж зробив сам як керівник району? Проведемо невеличкий аналіз:

 * Голова РДА  долучився до благородної справи і почав сприяти  покращенню наших доріг – зроблено частковий ямковий ремонт  під’їзних шляхів до Гадяцького району, дорогу Полтава – Гадяч , Гадяч – Лохвиця і відрізок дороги Гадяч – Веприк.

* Головою РДА проведено 5 зібрань-нарад з приводу заборгованості комунальних підприємств, на яких була закріплена задача максимально боротися із місцевими підприємствами. Ці збори, зі слів голови РДА, принесли результат: боржники потроху почали повертати кошти.

* З ініціативи голови РДА було проведено двомісячник благоустрою, у рамках якого було прибрано значну територію міста. Надалі Олексій Матюшенко обіцяє не покидати цієї благородної місії і найближчим часом  збиратиме черговий суботник для боротьби з амброзією.

* Наступне, про що розповів голова РДА, – це питання неврегульованих земельних паїв. Полтавською ОДА проводилось засідання, на якому були розроблені і затверджені методичні рекомендації щодо врегулювання механіки неврегульованих паїв (тепер неврегульовані паї та відмерла спадщина розділені і надаються в оренду).

* За допомоги голови РДА у нашому районі прийняли переселенців  зі Сходу.

*У питанні освіти завданням команди голови РДА є переведення максимальної кількості шкіл району  на альтернативні види опалення.  На сьогоднішній день замовлені проекти по Соснівській, Мартинівській, Веприцькій, Біленченківській, Краснознаменській, Березоволуцькій та Качанівській сільських радах.
*Із метою врегулювання роботи паспортного столу, голова РДА звернувся до керівника обласного управління паспортного столу. Там його поставили перед фактом, що скоро «проблема черги перед паспортним» відпаде сама по собі, тому що послуги буде надавати новоутворений Центр надання адміністративних послуг.

А ще голова РДА розповідав про проведені виплати та соціальну допомогу, допомогу ліквідаторам ЧАЕС, інвалідам, ветеранам війни (навіщо це говорилось, невідомо, адже ці питання вирішувалися на рівні держави – авт.).

Також із уст керівника РДА ми прослухали характеристику Гадяцької АЗПСМ (склад, кількість працівників і т.д.).  Першим кроком  боротьби з наслідками  реформування стало виготовлення плакату «Маршрут хворого», який розмістили у кожному ФАПі. 

І знову продовження «лекції», яка не має ніякого відношення до результатів діяльності голови РДА.  «На території району функціонує 2 піонерські табори… Проводяться спартакіади… Не забуваємо і про культурні заходи, цього року провели «Дивоцвіт Лесиного Гаю», вручили міжнародну премію Олени Пчілки… Училище культури – візитівка нашого міста…» – розповідав присутнім Олексій Володимирович, забувши, що ця робота організована і проведена колективами відповідних відділів РДА.

Після довгої розповіді «про достоїнства та недоліки нашого району» голова РДА подякував усім, хто допоміг придбати військовим акумулятори та бронежилети. Також висловив подяку приватним підприємцям за допомогу в ремонті табору «Світанок», де в майбутньому планують розмістити загони самооборони.

Наостанок, керуючись «хвилею патріотизму», яка останнім часом поширилась нашим районом, Олексій Володимирович прочитав уривок  вірша «Любіть Україну» і додав, що «є здобутки, але є й недопрацювання, тож будь-яку критику сприйматиме із повагою».

Оксана Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...