Виплата державних соціальних допомог

Поділитися новиною

Управління соціального захисту населення Гадяцької райдержадміністрації роз’яснює

За рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам органами соціального захисту населення проводиться виплата державних соціальних допомог, зокрема:

 – сім’ям з дітьми;

 – малозабезпеченим сім’ям;

 – інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам;

 – тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів.

Указані види державної допомоги виплачуються відповідно до Порядку фінансування видатків місцевих бюджетів на здійснення заходів із виконання державних програм соціального захисту населення за рахунок субвенцій із державного бюджету, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 4 березня 2002 року № 256.

Згідно вищезазначеного Порядку Державна казначейська служба перераховує до 10 числа поточного місяця субвенцію на виплату допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам та тимчасової державної допомоги дітям.

Органи Державного казначейства протягом операційного дня з часу отримання відповідних платіжних доручень направляють кошти субвенцій на рахунки місцевих бюджетів, відкриті в територіальних управліннях Державної казначейської служби.

Отримані місцевими бюджетами суми субвенцій перераховуються протягом одного операційного дня на рахунки головних розпорядників коштів, відкриті в територіальних управліннях Державної казначейської служби, для здійснення відповідних видатків. Головні розпорядники коштів здійснюють у 5-денний строк виплату допомоги отримувачам через банківські установи та поштові відділення.

Таким чином, на виплату державної допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам та тимчасової державної допомоги дітям до регіонів кошти надходять у вигляді субвенції з державного бюджету. Перерахування зазначених коштів на рахунки банківських установ та поштові відділення для виплати одержувачам здійснюється після надходження відповідної субвенції.

У зв’язку з тим, що згідно законодавства не передбачено конкретної дати виплати для кожного отримувача допомоги, виплата проводиться до 16 числа щомісяця шляхом зарахування коштів на банківські рахунки або через відділення зв’язку.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...