«Розпродали майже все село, ще й тракторну переносять у Плішивець»

«Розпродали майже все село, ще й тракторну переносять у Плішивець»

«Розпродали майже все село, ще й тракторну переносять у Плішивець»

Поділитися новиною

«Розпродали майже все село, ще й тракторну  переносять у Плішивець»Такі  чутки нещодавно поширилисьрайоном. Йдеться про тракторну бригаду села Великі Будища. Мовляв, керівник ПрАТ  «Райз-Максимко» Олександр  Колодяжний, який керує тракторною бригадою, мотивуючи укрупненням, вирішив перенести її до Плішивця. Селян обурив цей факт, і вони, на прикладі недавнього книшівського бунту, вирішили зібрати все село, щоб повернути своє назад.

Тож у п’ятницю,  4 липня, у Великих Будищах відбулася сходка села. Народу забралось чимало, кожен вважав своїм обов’язком прийти і відстояти інтереси громади. На прохання жителів Будищ на зібрання прибув голова Гадяцької РДА. Він розповів, що вранці зателефонував до Колодяжного і попросив приїхати на засідання, але той сказав, що має невідкладні справи і з’явитися не зможе. Чому керівник підприємства проігнорував запрошення, невідомо, і це залишиться на його совісті.

На сходці села був присутній попередній очільник РДА Володимир Беседа. Він  пообіцяв особисто зустрітись із Колодяжним і переконати його повернути бригаду на своє місце. У разі відмови керівника порадив блокувати дорогу, як це зробили у Книшівці.

Далі перейшли до обговорення проблеми місцевого водопроводу. 

Колись на території села був колгосп ім. Леніна, на балансі якого числилась водонапірна вежа, що постачала воду більшій частині села. Зараз ця вежа в документах не зафіксована і по суті залишається нелегальною. Тож тепер стоїть питання її закриття, тобто частина мешканців залишиться без води. Але вирішити це питання зараз неможливо тому, що потрібно виготовляти нову документацію, а, зі слів сільського голови Тетяни Іщенко, грошей на відновлення документів немає.

Тендер на прокладання водопроводу у селі Великі Будища «виграла» полтавська організація. Майже 1,5 км труби вже поклали і підключили її до водонапірної вежі, що знаходиться на території сільської школи. Але, зі слів того ж сільського голови Тетяни Іщенко, підрядники схитрили і проклали трубу, яка не відповідає технічним характеристикам, зазначеним у проекті. Виявивши це, сільський голова не дозволила закопувати траншею, і тому постала нова проблема – розритий рів, який, м’яко кажучи, заважає людям.

Уже наприкінці сходки стало відомо, що Олександр Колодяжний відмінив своє рішення  з приводу переводу тракторної бригади у Плішивець.

Цю звістку присутні зустріли оплесками. Але залишились і такі люди, кого не задовольнили результати сходки. Деяких жителів села трохи насторожило таке «блискавичне» вирішення проблеми. Лунали фрази: «Усе це було просто підлаштовано» і  «Чиновники просто зіграли вигідні їм ролі». Що ж, хто знає…Незабаром вибори!

Оксана Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...