Про роботу пожежників, юстиції та дільничих

Засідання розпочали із доповіді Василя Губського

Засідання розпочали із доповіді Василя Губського

Поділитися новиною

Засідання розпочали із доповіді Василя ГубськогоАпаратна нарада

У понеділок, 7 липня, відбулась чергова апаратна нарада у голови РДА Олексія Матюшенка.

Засідання розпочали із доповіді Василя Губського (начальник районного відділу ГУ МВС): «За звітний період  зареєстрована  31 пожежа. У результаті пожеж у 2014 році загинула 1 особа. 532 тисячі гривень матеріального збитку нанесено внаслідок пожеж. 23 пожежі виникали у житловому  секторі, 1 на території лук, 7 у транспортних засобах. 

19 пожеж сталися у сільській місцевості.  Основні причини виникнення пожеж: необережне поводження з вогнем, коротке замикання мережі, порушення правил монтажу та несправності пічного опалення.

Серед населення проведена робота щодо попередження пожеж. Зараз проводяться рейдові перевірки лісів та міст масового відпочинку. Розроблений додатковий рейдовий план перевірок. Під час рейдів проводиться робота щодо заборонення в’їзду на території природних екосистем району, роз’яснювальна робота серед відпочиваючих спрямована на попередження виникнення пожеж. Також погоджено спільний план дій правоохоронних органів та Держлісагенств, щодо належного контролю нормативно правових актів у сфері пожежної безпеки.»

Про роботу реєстраційної служби доповідає Тетяна Михайлівна Колінько Про роботу реєстраційної служби доповідає Тетяна Михайлівна Колінько (начальник управління юстиції): «З 1 січня 2013 року запроваджено новий порядок державної реєстрації нерухомого майна. Основним завданням реєстраційної служби є – забезпечення реалізації державної політики у сферах державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, державної реєстрації актів цивільного стану, державної реєстрації юридичних чи фізичних осіб підприємців, реєстрація об’єднань громадян чи громадських формувань статутів.

Із червня 2013 року було запроваджено попередній запис на прийом до реєстраційних служб для подання документів через мережу Інтернет. На сьогоднішній день 2347осіб скористались цим правом. Прийом громадян за електронним записом проводить окремий державний реєстратор. З 12 лютого 2014 року значно спрощено процедуру реєстрації речових прав на нерухоме майно.  Зокрема з’явилась  можливість подавати документи для проведення державної реєстрації  шляхом надсилання поштою чи кур’єрською службою. Таким потрапити  на прийом до реєстраційної служби  можна за он-лайн записом, відповідно до живої черги і надсилання документів поштою.

Зареєстровано у 2014 році у державному реєстрі державними реєстраторами зареєстровано 1568 заяв. До  першого півріччя 2014 року органами державної реєстрації прав  забезпечені надходження до державного бюджету  та державного мита на суму 184 900 тис грн.

На сьогодні Полтавська область є першою областю в Україні по кількості зареєстрованих прав оренди.»

Віталій Огризько (начальник сектору дільничних інспекторів) відзвітував про роботу направлену на охорону громадського порядкуВіталій Огризько (начальник сектору дільничних інспекторів) відзвітував про роботу направлену на охорону громадського порядку: «З метою виконання вимог РДА, щодо плану заходів  з організації охорони громадського порядку, підвищення рівня довіри населення до правоохоронних органів, посилення міжвідомчої співпраці, щодо профілактики правопорушень, працівниками Гадяцького райвідділу, протягом півроку відбувались такі заходи охорони громадського порядку: спільні  блокпости за участю громадськості у с.Вельбівка, патрулювання за участі громадських формувань, створення спільного блокпоста у Гадячі спільно із співробітниками РВ УМВС, створення спецпідрозділу «Полтава» у кількості 30 чоловік (з подальшою відправкою до східних регіонів), виїзд співробітників районного відділу на Схід.

Працівниками Гадяцького райвідділу також проведені заходи з охорони громадського порядку у місті Гадяч та в районах.

Дільничними інспекторами міліції проводяться профілактичні заходи  з метою запобігання скоєння правопорушень. Проводяться відповідні профілактичні операції «Нагляд», «Візит», «Автомобіль», «Мопед».

Протягом першого півріччя поточного року притягнуто до відповідальності 263 особи.  З цією метою надалі буде проводитись ряд заходів  для попередження безпеки громадян на території міста та району.

Останні вихідні були особливо ефективні. У період з 20 години вечора  п’ятниці до 3 години ранку суботи було відпрацьовано територію міста Гадяч. Особлива увага приділялась мопедам і керуванню транспортними засобами в стані сп’яніння. Було перевірено раніше судимих осіб, які знаходяться під адміністративним наглядом і перебувають на обліку у райвідділі. За вживання спиртних засобів і керування транспорту під станом алкогольного сп’яніння  складено  17 протоколів , також вилучено декілька авто. За розпивання спиртного у громадських місцях складено 16 протоколів. Це результат співпраці 20 співробітників правоохоронних органів.   

Наостанок,  Олексій Матюшенко, звернувся до присутніх з проханням виконувати доручення які перед ними ставить апарат РДА. Попередив, що відтепер виконання  поставлених доручень буде контролюватись і кожен хто його отримає буде звітуватись по факту виконання.

Оксана Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...