Про продукцію, жнива та звернення громадян

Про продукцію, жнива та звернення громадян

Про продукцію, жнива та звернення громадян

Поділитися новиною

Про продукцію, жнива та звернення громадянАпаратна нарада

16 червня у приміщенні Гадяцької районної державної адміністрації відбулася розширена нарада у голови РДА Олексія Матюшенка. Нарада  розпочалася хвилиною мовчання у пам’ять за загиблими військовими на сході країни.

На порядок денний наради виносились наступні питання:

1. Про виконання показників реалізації промислової продукції підприємствами району за відповідний період.

Інна Галушка, начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури райдержадміністрації:

«До переліку промислових підприємств Гадяцького району включено 15 підприємств, які представлені наступними галузями: харчова та переробка с/г продукції, машинобудівна, деревообробна та будівельна галузі. Важливою галуззю району залишається харчова та переробка с/г продукції, яку представляють 6 підприємств, з виробництвом такої продукції: молочні продукти, масло, хліб та хлібобулочні вироби, борошно та інше.

3,7% становить питома вага: ПАТ «Гадячгаз» – транспортування газу, КПТ «Гадячтеплоенерго» – виробництво та транспортування тепла, НКП «Комунсервіс» – вивезення сміття та ВУЖКГ – споживання води.

Тому від роботи харчової промисловості залежить показник реалізації харчової продукції в цілому по району».

2. Про стан готовності сільськогосподарських товаровиробників до збирання ранніх зернових культур та готовності сертифікованих складів до прийняття зерна врожаю 2014 року від суб’єктів господарської діяльності.

Валерій Гавеля, начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації:

«Головною вимогою до проведення жнив є ефективне зібрання урожаю та збереження його високих насіннєвих та кормових якостей. Цього можна досягти  проведенням збиральних робіт у стислі агротехнічні строки, застосовуючи раціональну технологію та добре підготовлену техніку, чітке планування та високу організацію праці.

Висота озимої пшениці становить 68-77 см. У залежності від попередників та сортів на квадратному метрі нараховується близько 440-776 продуктивних стебел. У колосі може бути сформовано від 29 до 34 зернин. Виходячи із теперішнього стану пшениці озимої, можна прогнозувати біологічну врожайність попередника на рівні від 54 до 80 центнері з гектару.

Повна стиглість пшениці за добрих умов очікується у цьому році на середину липня. До прямого комбайнування можна приступати, коли зерно знижує вологість до 17 відсотків. Чим менше збирається культура, тим менші втрати зерна. Вважається, що без втрат пшениця повинна збиратися прямим комбайнуванням 6-8 днів. Згідно розробленого управлінням робочого плану збирання ранніх зернових та зернобобових культур необхідно зібрати на площі близько 14 тисяч гектарів. Із 56 жаток усі готові до роботи. Наявними комбайнами можна закінчити роботу за 15 днів. Задовільно підготовлене токове господарство і зерноочисні споруди. На період жнив потреба у дизпаливі складає 2850 т, у бензині 1095 т, у наявності є дизпалива 1940 т і бензину 887т.

Для забезпечення пожежної безпеки у період жнив на с/г підприємствах є в наявності 44 водяних свердловини, 25 водоймищ, 35 гідрантів, 18 спеціальних і пристосованих автомобілів, 17 цистерн для зберігання води, 4 помпи, 139 протипожежних щитів і 230 вогнегасників. Працівникам проведені лекції із протипожежної безпеки аграрного сектору. На період жнив організовано 3-разове харчування.

Елеватор надає послуги по зберіганню зернової продукції. Для приймання ранніх зернових підготовлено 120 тисяч складських приміщень». 

3. Про  дотримання вимог Закону України «Про звернення громадян», Указу Президента України від 07.02.2008 №109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та місцевого самоврядування» та  виконання антикорупційного законодавства  України виконкомами  Качанівської та Розбишівської  сільських рад.

Тетяна Хотинська, Качанівський сільський голова:

«На території Качанівської сільської ради розташовано 5 населених пунктів, в яких проживає 959 чоловік. Протягом звітного періоду на адресу виконкому надійшло 37 звернень громадян. Питання, з якими звертались громадяни, характеризуються таким чином: питання соціального захисту, комунального та дорожнього господарства, транспорту та зв’язку. Значно зменшилась кількість звернень, пов’язаних із працевлаштуванням. Питання, які потребують негайного вирішення, – це ремонт доріг, заміна ліній електропередач, налагодження автобусних сполучень із районним центром. Чотирьом громадянам, які опинились у тяжких ситуаціях,  виділені кошти на придбання ліків».

О. Коркішко, Розбишівський сільський  голова:

«Проводиться робота по належному прийому громадян. Забезпечується своєчасне оперативне вирішення питань. З метою зменшення звернень громадян у приміщенні сільської ради розташовані інформаційні куточки, стенди. Проведено 44 прийоми громадян. Із звернень, що надійшли, 16 – з питань соціального захисту, 8 – з питань землекористування, 6 – приватизація житла, 1 питання – незадовільна робота телефонного зв’язку. Повторних та колективних звернень не надходило. Усі зусилля покладені на вирішення порушених питань. Виконавчий комітет сільської ради постійно працює на виконання закону України на протидію корупції. Сільським головою проведено оприлюднення відомостей декларацій  депутатів сільської ради. Серед працівників виконавчого комітету порушень фінансової дисципліни не зафіксовано».

На завершення Олексій Матюшенко, голова РДА, повідомив, що нещодавно Гадяцький район прийняв три родини біженців із Краматорська і Луганська. Двох розмістили у готелі «Жовтень», третя винаймає квартиру. Олексій Володимирович закликав тих, у кого є місце, де можна розташувати родини переселенців, звертатись до адміністрації.

Районний комісар Геннадій Розколотько довів до відома присутніх, що 17 березня до лав української армії було призвано 94 військовозобов’язаних, 5 чоловік добровільно пішли до армії.

Наступна розширена нарада у керівника РДА відбудеться 7 липня.

Оксана Кириченко

1 коментар до “Про продукцію, жнива та звернення громадян

  1. Уважаемый В.Гавеля, знаети ли вы что в некоторых хозяйствах раёна не платят зарплату уже 2 -3 месяца, что розберают фермы где ещё год назад были коровы и свиньи. Конечно знаете а может и нет, потому что если бы вы обьездили все фермерские хозяйства вы бы знали что там происходит и почему розбераются фермы.Ваши заместители на бумаге вам всё хорошо преподносят.Вы как главный агросектора должны все знать что происходит а вы дальше своего кабинета не видите ГАНЬБА, Почему вы не знаете сколько единоличников дают взятку чтоб не регестрирувать паи? некоторые единоличники обрабатывают от 20 до 100 га земли, а один так вообще в этом году засеял 150 га, и они не зарегистрированные как чп или ферм.хозяйство. Я не знаю за что вы там получаете зарплату.Я щетаю что все кто легальна работает должен платить налог в государство а не вашим работникам в карман. ГАНЬБА P.S Надеюсь что этот коментарий увидит Алексей Владимирович и зделает чистку рядов в этом корумпированам управлении.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...