«Отримали послугу – розрахуйтеся!»

Директор «Гадячтеплоенерго» Олександр Гавриленко

Директор «Гадячтеплоенерго» Олександр Гавриленко

Поділитися новиною

Директор  «Гадячтеплоенерго» Олександр ГавриленкоУ п’ятницю, 6 червня, як і минулого разу, швидко та без попереджень очільник РДА скликав другу, за часи свого керівництва, прес-конференцію. Метою зібрання було підрахувати та оприлюднити заборгованість по житлово-комунальних послугах. Олексій Матюшенко розповів, що після проведеної напередодні наради, разом із керівниками комунальних підприємств, вирішили починати боротьбу із боржниками.

Для звіту на прес-конференцію були запрошені представники комунальних підприємств.

Директор  «Гадячтеплоенерго» Олександр Гавриленко:

«На сьогоднішній день підприємство має 1 млн. 496 тисяч гривень заборгованості. Ця сума незмінна вже протягом 7 років. Тенденція до зменшення заборгованості є – люди задумуються і виплачують по 7-8 тисяч. Зараз до суду подано 57 заяв на 333 тис. грн.,  на виконанні у виконавчої служби знаходиться 7 судових наказів на 20 тисяч гривень. Також є багато судових вироків, по яких люди повертають гроші. Але, на жаль, із року в рік сума не зменшується. Я б рекомендував ставити теплові лічильники, це набагато вигідніше. На сьогодні 39 будинків їх уже встановили.

Також я б хотів звернутися до усіх споживачів теплової енергії: отримали послугу – розрахуйтеся. Нашому підприємству також потрібно виживати!»

Директор ВУ ЖКГ  Віктор ПриходькоДиректор ВУ ЖКГ  Віктор Приходько:

«Заборгованість підприємства складає 440 тисяч гривень. Для зменшення плати за воду я б також порадив установити лічильники. На жаль, зараз дуже мало споживачів погоджуються на встановлення, а примусити їх ми не можемо. Я б хотів звернутися до жителів приватного сектору: безоблікове споживання води заборонено і карається штрафом до 8 тисяч гривень. Також хотів би відповісти на питання: чому вночі немає води. Для того, щоб була вода, нам потрібно встановити новий насос і підняти тариф на воду. Наостанок наголошую, вода – не останнє у нашому житті і за неї також потрібно розраховуватись».

Директор КП «Гадяч-житло» Артем ГусакДиректор КП «Гадяч-житло» Артем Гусак:

«Станом на 1 червня заборгованість населення становить 483,2 тисячі гривень. Бюджет нашого підприємства напряму залежить від оплати послуг населенням, це наші єдині надходження. Із боржниками плануємо боротися способом «переконання», будемо обходити боржників, просити, щоб платили. Іншого виходу немає. Зараз «золота пора» для  ремонту покрівель, але при наших боргах це проблематично. Звертаюся до свідомості громадян: ми залежимо тільки від вас. Платіть вчасно, і ми зможемо щось робити і для вас».

Олексій Матюшенко, голова РДА:

«Звертаюся до жителів міста Гадяч, споживачів теплоенергії, води і тих, хто користується послугами ЖКГ. Ситуація досить тяжка. Підприємства працюють, люди користуються послугами, але не платять. Не залишається нічого, як боротися із неплатниками законними методами. Задача комунальних організацій – централізовано носити рахунки за використані послуги. Якщо жителі не почнуть платити,  ми будемо змушені перекрити каналізацію і звернутися до суду. У такий важкий для нашої країни час ми маємо максимально зменшити борги і почати новий опалювальний сезон».

Оксана Кириченко


Установлення теплового лічильника на 5-поверховий будинок коштуватиме 18–20 тисяч гривень.

Установлення лічильника на воду – у середньому 120 гривень + 26 гривень за пломбу. 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...