Гімназисти підкорюють Олімп

Гімназисти підкорюють Олімп

Гімназисти підкорюють Олімп

Поділитися новиною

Гімназисти підкорюють ОлімпОбдаровані діти – майбутній цвіт нації, гордість і честь України. Це той ресурс, з якого створюється інтелектуальна еліта. А її становлять особистості творчі та яскраві. Щоб це потенційне національне багатство примножити й зберегти, необхідно вміти відбирати таких дітей, допомагати їм знайти себе, правильно оцінити, підтримувати розвиток, розкрити потенціал їхньої креативності. Саме такі завдання ставить перед собою Гадяцька гімназія імені Олени Пчілки. Щороку ми підводимо підсумки навчального року на традиційному святі «Олімп». У цей день відзначають досягнення обдарованих учнів закладу.

Кращі гімназисти були запрошені на священну гору Олімп, де живуть боги на чолі з могутнім Зевсом. Вітала усіх богиня мудрості Афіна, яка зазначила, що свята не було б без мудрих, розумних, безкорисливих учителів школи. Адже 18 з них підготували від 2 до 9 переможців районних предметних олімпіад! Серед учителів нашого закладу є й ті, хто має декількох переможців обласних олімпіад і конкурсів: учитель економіки Н.В. Липівець – 4, учитель географії Л.І. Васюта – 4, учитель біології О.І. Рвач – 2, учитель інформатики Ю.С. Кизь – 3. Це кращий результат серед шкіл Гадяцького району.

Упевнено підтверджують ґрунтовні знання і учні. У 2013–2014 н. р. гімназисти вибороли 85 призових місць на районних предметних олімпіадах, 12 – на районному конкурсі-захисті робіт МАН України. 18 учнів перемогли у 2 і навіть 6 районних олімпіадах. Катерина Богомол (8 клас) отримала нагороди за 6 призових місць, Любов Котюк (9 клас) – за 5; Олександра Рудченко (11 клас), Максим Мартинов (8 клас), Лілія Мільніченко (10 клас) – за 4; Вікторія Стаднік (11 клас), Борис Юдченко (11 клас), Оксана Хлібко (11 клас), Костянтин Дубейко (11 клас), Марина Гришуніна (10 клас) – за 3.

Головне досягнення гімназії у 2013–2014 н.р. – 14 призових місць на обласних олімпіадах і 4 – на обласних конкурсах! Перемоги закладу принесли такі учні: Костянтин Дубейко (11 клас), Ігор Писаренко (11 клас), Вікторія Стаднік ( 11 клас), Лілія Мільніченко (10 клас), Катерина Лисак (9 клас), Дарія Мельник (10 клас), Анна Шаблій (9 клас), Максим Мартинов (8 клас), Максим Погрібняк (10 клас), Катерина Богомол (8 клас).

На святі були відзначені досягнення учня 8 класу Мартинова Максима, який виборов призові місця на обласних олімпіадах з географії, історії та біології. Вітання також отримали наші випускники: Костянтин Дубейко та Вікторія Стаднік, які успішно закінчили навчання у класах інформаційно-технологічного та економічного профілів навчання і підтверджували свої знання численними досягненнями: Костянтин Дубейко – неодноразовий переможець обласної олімпіади з економіки, учасник Всеукраїнської, а Вікторія Стаднік отримала призові місця на обласних олімпіадах із біології, ІКТ та на обласному конкурсі «Офіс-менеджер».

На Олімп піднялись також майбутні науковці, які працювали над написанням науково-дослідницьких робіт Малої академії наук: Діана Васюхно (8 клас), Лілія Лобода (11 клас), Марина Омельяненко (11 клас), Марина Гришуніна (10 клас), Аліна Дементьєва (9 клас), Анна Сєргєєва (9 клас), Руслана Юрченко (9 клас), Юлія Лисенко (11 клас), Максим Погрібняк (10 клас), Вікторія Стаднік (11 клас), Катерина Богомол (8 клас).

Учениця 11 класу Лілія Лобода працювала у двох секціях: «Інформатика та обчислювальна техніка» і «Географія та ландшафтознавство». Вона виборола 2 перших місця на районному конкурсі та привезла перемогу з обласного конкурсу МАН України. Марина Гришуніна, яка створила електронний підручник, працювала у секції «Інтернет-технології та WEB-дизайн» і також стала переможцем обласного конкурсу МАН. Ці учні мріють стати вченими, винахідниками, тому використовують принцип дослідницького підходу до вивчення предметів.

Вітання від богині мудрості Афіни приймали також 7 переможців районного мовно-літературного конкурсу ім. Т. Шевченка, 5–районного конкурсу знавців історії ім. П. Драгоманова,10 – знавців української мови імені Петра Яцика та всеукраїнських предметних конкурсів. Юлія Москаленко (8 клас) була відзначена за перемогу у регіональному конкурсі «Очима дитини про бюджет країни», а Олена Рудченко (8 клас) – за перемогуу районній виставці-конкурсі малюнків для рекламного плакату математичного конкурсу «Кенгуру».

Проведення такого заходу є свідченням того, що педагогічний колектив закладу наполегливо працює над тим, щоб зерна науки зросли урожаєм знань та творчості. Ми прагнемо розкрити здібності й створити «ситуацію успіху» для  кожного учня, адже розуміємо, що знання – це сила. Сила творіння, добра та поступу. Вони, мов чисте повітря і життєдайна енергія сонця, необхідні для будівництва сильної, могутньої, квітучої незалежної України!

В. Бутко, заступник директора з НМР Гадяцької гімназії імені Олени Пчілки

LIVE OFFLINE
track image
Loading...