Європа стала для нас ближчою

Поділитися новиною

Вона поділяє одні цінності, має, в основному, одну релігійну спадщину, практикує проведення демократичної політики. Коли ми, українці, які зараз розділені на «Схід» і «Захід», доєднаємося до європейської сім’ї, це має забезпечити злагоду в суспільстві.

Європейська спільнота налічує понад 500 мільйонів чоловік, які є представниками 28 держав. Так, євроінтеграція і є головним пріоритетом України. Це добре розуміємо ми, дорослі. А наш прямий обов’язок – пояснити це нашим учням. Саме їм належить майбутнє, їм розбудовувати нову державу.

Сучасні діти – це дуже непростий «матеріал», тож «ліпити» з нього не так вже й легко. Важко переоцінити виховний захід, який був проведений працівниками районної бібліотеки ім. Лесі Українки до Дня Європи. Учні 8-10 класів міських шкіл стали не тільки пасивними спостерігачами, а й активними учасниками цікавого політичного дійства. У руках старшокласників майоріли прапорці України та Європейського Союзу, а їх очі горіли вогнем відповідальності за довірену справу. Це ж наше молоде покоління – майбутня еліта України. Здавалося, що вони ніби подорослішали. Дуже цікавою та пізнавальною була програма виступу, до якої долучилися професійні співаки та танцюристи Гадяччини. Перед глядачами ніби за одну мить промайнули європейські країни: Велика Британія з її таємничими туманами, країна каштанів – Франція, країна вальсу – Австрія, найгористіша країна в Європі, завдяки чому її ще часто називають сонячною, – Іспанія, найвідданіша старим культурним традиціям Німеччина. Галина Григорівна Виноградова та Любов Миколаївна Огризько неначе з допомогою чарівної палички переносили нас з однієї країни в іншу. Але ж ми, учителі, знаємо, що ціна цих чар у неабиякій кропіткій праці, у палкій любові до своєї справи, у відданості дітям. Від імені учительського та учнівського колективів Гадяцької спеціалізованої школи № 3 хочеться висловити велику вдячність директору Ользі Володимирівні Красюк та колективу бібліотеки за неповторну мить казки, наповнену цікавою інформацією, особливо корисною для учнів нашої школи, оскільки ми поглиблено вивчаємо іноземні мови.

С. Данченко, заступник директора з НВР Гадяцької спеціалізованої школи № 3

LIVE OFFLINE
track image
Loading...