28 днів роботи Олексія Матюшенка

Поділитися новиною

Спонтанно, майже за годину, у минулий четвер було організовано першу прес-конференцію голови РДА. Головною темою зібрання було підбиття підсумків першого місяця роботи Олексія Матюшенка на посаді очільника, а також розгляд та шляхи вирішення актуальних питань.

Отже, що зроблено за майже 30 днів командування районом?

–  Відвідано 13 сільських рад. У рамках знайомства та зустрічі з громадою оглянуто школи, дитсадки та ФАПи. Перевірено опалення та забезпеченість засобами зв’язку.

«… Хотілося б, щоб громада створила свій загін самооборони, який би допомагав дільничному працювати. Тому що  одному міліціонеру (на 3 сільради)  важко контролювати порядок. А вдень дільничні реєструють як мінімум 30 викликів і не в змозі обслужити територію. Співпраця самооборони з міліцією була б подібною до колишніх дружинників».

–  Проведено загальноміський суботник: розчищені пляжі, установлені баки для сміття, зі спиляних дерев заготовлені дрова для приготування їжі солдатам.

–  Зекономлено бюджетні кошти за рахунок самого голови та заступників.

«Коли я прийшов на роботу, мені дали список: купити папір, конверти та марки, заправку для картриджів. Я принципово не користуюся службовим автомобілем. Їжджу на своєму і заправляю бак за свої гроші. Це підтвердить водій. Постає питання: що він тут робить? То спитаймо у нього».

Чоловік відповів, що косить траву, обрізає дерева і охороняє приміщення.

«Такої позиції дотримуються і обидва заступники. Як тільки мене призначили, я закрив підприємницьку діяльність, тепер займаюсь державною службою. Але у мене є кошти, якими я можу допомагати адміністрації».

–  Подаровано б/в комп’ютер у Рашівську АЗПСМ, на такий подарунок чекають і книшівчани.

–  Зроблено перші кроки в боротьбі з подорожчанням газу: ведуться розмови про перехід на індивідуальне опалення та переведення котелень бюджетних організацій на альтернативні види палива.

«…Нам потрібно, щоб діти навчались у теплих школах. Тому ми відразу оглядаємо котельні.

Нині готується проект, у якому подаватиметься розрахунок цін на газ у 1-, 2-, 3-кімнатних квартирах. Потім цю інформацію опублікуємо. Почали давати дозволи на підключення автономного опалення квартир. Також зараз ведуться переговори з представниками «ПриватБанку» і «Альфа-банку» про надання кредиту на установку опалення. Люди не готові витрачати такі суми. Ми розуміємо, що за один рік всього не зробимо, але потрібно з чогось починати.

Уже проведені переговори з організацією «Теплоінвест», яка у Лохвиці опалює лікарню, адміністрацію та будинки.

Нам потрібно перевести міську школу №3 на альтернативні види палива, бо там ще стоять радянські котли, і школа №4 залежить від тепломережі».

–  Розпочато латання міських доріг.

«… Обласна рада виділила гроші на дорогу по вул. 10-річчя Конституції (об’їзна біля мікрорайону Молодіжний). Свою першу зарплату я віддав на ремонт дороги. Також районна організація політичної партії «Батьківщина» закупила 1,5 тонни такого ж матеріалу. Передано 5 тонн асфальту на громадських засадах.

Ми повісили банер, на якому зображений банківський рахунок громадської організації, на який можна перераховувати кошти на ремонт доріг. Ми в руки брати не будемо, тільки на картку.

…Може, комусь і не подобається така ідея, але якщо кожен громадянин прийде й допоможе чимось, то діло буде».

–  Перші результати «Книшівської проблеми».

«…З гордістю покажу вам лист, у якому йде мова про «підписання до 16.05 соціальної угоди по соціальній сфері на суму 400 тис. грн.». Ми маємо зробити все, щоб ці гроші не «розтеклися», щоб були використані на ремонт дороги».

На зустрічі з пресою говорилося і про плани та перспективи розвитку району, подолання проблем. Тож пропонуємо по пунктах розглянути плани команди Олексія Матюшенка.

  • Вирішити «молочне питання».

«Проблема закупівлі молока дуже гостро стоїть у нашому районі. Ми плануємо запросити всіх закупівельників цієї продукції в районі на одну із нарад. Село живе за рахунок молока. І потрібно терміново розглянути ці питання. Шляхи вирішення є, після апаратної наради створимо комісію, яка буде займатися цим».

  • «Розібратися» з не витребуваними паями та покинутими будинками.

«У селах проблема із спеціалістами, але ж сільські ради не забезпечують житлом, а хати пустіють. Чому не можна узаконити покинуті об’єкти? Цю тема плануємо розглянути на наступній апаратній. Люди будуть ефективно працювати, якщо їм буде де жити. Цим потрібно займатися».

  • Зменшити черги у лікарні.

«Думаю, що через реформування сільської медицини можна буде зменшити черги у центральній лікарні. Підніматимемо питання про проведення медоглядів на території сільради. Щоб люди не їздили у місто і не стояли у черзі три дні».

  • Звітувати щомісяця перед народом через засоби масової інформації.

«План роботи такий: кожен місяць ми збиратимемо прес-конференцію. Ми будемо показувати готовий продукт. А ви, в свою чергу, віднесіться з розумінням до нашої роботи. Ми молоді, не все розуміємо, мало досвіду. Якщо робимо помилки, кажіть, і  ми будемо виправлятися».

Питання від Григорія Сафонова: Про молодь на селі. Бібліотеки, виконкоми сільських рад потребують підключення Інтернету…

Відповідь: Зараз уже над цим працюють у Лютеньці, Сарах, Рашівці, Березовій Луці,  Петрівці-Роменській. Планується у Веприку, Мартинівці. Уже один із провайдерів району працює із сільрадами на пільгових умовах.

Питання від Людмили Калініченко: Як залучати молодь у селі до здорового способу життя?

Відповідь: Я сам прихильник здорового способу. Усі знають, що проводимо щороку богатирські ігри. Сам займаюся у спортзалі. Та молодь, яка хоче займатися, займається, спортзали у школах відкриті. Але більшість «займається спортом» у барі. Я коли поцікавився, чому так, то мені сказали: «Перенесіть пивну установку в спортзал, тоді будемо більше займатися». Як залучити молодь до занять спортом на селі? Ось, наприклад, ми погодили кубок голови адміністрації з футболу і волейболу.

Питання від «Базар Медіа в Україні»: Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк наголошував на тотальній економії бюджетних коштів. Один із шляхів – скорочення робочих місць. Як буде у нашому районі?

Відповідь: Я хочу, щоб працювали абсолютно всі. Думаю, скоро довіримо нашому водієві керувати «Subaru», і у нього залишиться робота. У нас для всіх роботи вистачає. До речі, в адміністрацію потрібен юрист, зарплата 1218 гривень. Запрошуємо!

На роботу потрібні: сімейні лікарі у Красну Луку, Біленченківку  та Краснознаменку. У Мартинівку потрібен стоматолог.

Олена Козаченко

Фото Оксани Кириченко


Дані декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2013 рік голови Гадяцької райдержадміністрації

Гадяцька районна державна адміністрація Полтавської області, відповідно до частини другої статті 12 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», оприлюднює дані декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2013 рік голови Гадяцької райдержадміністрації Матюшенка Олексія Володимировича.

Так, загальна сума сукупного доходу О.В. Матюшенка склала 979598 грн., у тому числі: заробітна плата — 1300 грн., дохід від провадження підприємницької та незалежної професійної діяльності — 978298 грн. Доходи членів його сім’ї становили 12067 грн., з них 12067 грн. – дохід від провадження підприємницької та незалежної професійної діяльності.

Олексію Володимировичу належать два об’єкти нерухомого майна: магазин «Радіотовари» у м. Лохвиця, загальною площею 96,4 кв. м, та об’єкт незавершеного будівництва у м. Гадячі, загальною площею 385,5 кв. м.

У праві користування декларанта перебувають такі транспортні засоби: вантажний автомобіль «Volkswagen Transporter», 1987 року випуску, легкові автомобілі ЗАЗ-110550-ЗНГ, 2003 року випуску, ЗАЗ-110557-ЗНГ, 2004 року випуску, «Skoda Octavia Tour», 2005 року випуску. Члени сім’ї володіють: ЗАЗ-110557-ЗНГ, 2000 року випуску, ЗАЗ-110557-ЗНГ, 2003 року випуску, ЗАЗ-110557-ЗНГ, 2004 року випуску, «Subaru Outback», 2011 року випуску.

 

16 коментарі до “28 днів роботи Олексія Матюшенка

  1. обещали план создания рабочих мест всего района,а не госадминистрации,нам что опять в Россию на зароботки,а зачем тогда нужна была новая власть?

  2. А що робить водій РДА в робочий час на прес-конференції голови РДА? (перше фото)

  3. Ну, те, що люди повинні допомагати місту, то це однозначно, але, можливо, нарешті влада буде виділяти кошти на ремонти шкіл, дитячих садочків, тротуари, прибудинкові території?? Хіба люди не допомагають вже 20 років, виділяючи зі своїх дріб’язкових ЗП кошти на все це??? Так Вам ще й на карточку треба докинути? Гарний підхід… Нічого, як бачимо, нового… Як і раніше, підприємці хай виділяють кошти на тротуари біля своїх магазинів + ще й в бюджет грошей перерахують за те, що самі організували й побудували бізнес.. + ще й хай прибирають самі свої території….

  4. До речі, пане Олексію, Ви й допомагайте садочкам і школам, бо Ви їх чимало порозбирали…І ще, не позорьтесь зі своїм автомайданом, він вже неактуальний, займіть своїх туніядців чимось корисним.., а якщо, Ви хочете показати який Ви толерантний і за Єдину Україну, то перестаньте поливати брудом людей з партії Рнгіонів своїми лозунгами, там було чимало гарних людей, і професіоналів,які багато чого робили для міста, не займаючи великих посад, на відміну від Вас, і рівняти всіх під одну .. не варто.. Займіться для початку самим основним, наведіть порядок в місті, поставте мусорні баки, урни, причепуріть місто, а не лазите по організаціям і даєте вказівки людям, наприклад, медикам , що їм і коли робить.

  5. А навіщо голові РДА водій? Казали буде економія, от з себе і починайте. Ви що, не вмієте рулювати? Тепер за ПР – навіщо всіх підряд тих, хто був в ПР поливати брудом? Там були кращі люди району і гарні спеціалісти. Люди не могли передбачити, що Янукович виявиться таким нікчемою. А за час перебування у влади ПР стільки побудовано в районі, що Вам до цього ой як далеко. Ви все своє життя поки що розрушали те, що зроблено громадою. Пора вже щось будувати, а не “політикою” займатися. І попробуйте оздоровити свою дитину за 10 грн в день. А то військовим всім районом збирались. Так давайте ж і дітям зберемось.

  6. Ирина,вы всё говорите верно,только школы и детсады ему не нужны,у него детей нет,поэтому и разрушил все сёла больше,чем все регионалы вместе взятые,судить его нужно,а не власть давать.

  7. Відразу виникає декілька питань: чи обізнаний новий очільник району із положеннями антикорупційного законодавства; хто на даний час отримує прибуток від діяльності його спортзалу? Це по-перше!!!! По-друге, ознайомившись зі звітом посадовця я не отримав відповіді про стан речей у сфері АПК, не висвітлено питання щодо наповнення бюджету району. По питанню Людмили Калініченко: Як залучати молодь у селі до здорового способу життя? Я зрозумів, що у нас в районі вже є один спортсмен, але погодження якогось плану проведення якихось змагань не є дієвим заходом пропаганди спорту та здорового способу життя. Навіть коли і буде проведено якісь змагання, молодь яка прийматиме участь у цих заходах у кінечному результаті, приїхавши у село буде “святкувати” у народному спортзалі “Каламбур” ще днів три з пивом і горілкою!!!!!!!!

  8. Ще цікаво, магазин «Радіотовари» у м. Лохвиця, загальною площею 96,4 кв. м, та об’єкт незавершеного будівництва у м. Гадячі, загальною площею 385,5 кв. м ким використовується та на якій підставі. Можливо Олексій здає їх в оренду чи можливо вони використовуються на праві безоплатного користування. Крім цього, чому надана перевага не національному Інтернет провайдеру, а приватному підприємству. Чи ми не вболіваємо за державні інтереси? Відповідь на питання про збільшення робочих місць досить цікава. Будемо по черзі їздити на Субару. А у вільний час виконуватимемо обов’язки юриста. А ще краще ці питання винести на обговорення народного віче. Продовжуючи хочу переконати у наступному, що кожен поважаю чий себе спеціаліст навіть молодий з урахуванням отримання у селі “пустої хати” не погодиться там працювати. Не тіште себе надіями. До цих питань необхідно підходити конструктивно із врахуванням реалій сьогодення.

  9. Інші дієві кроки щодо ремонту доріг, підготовки до відкриття купального сезону, підписання соцугоди, перевірки котелень у переддень літа (влітку дійсно буває холодно- хто ж не погодиться із цією аксіомою) та загнати людей у кредитну кабалу банківських установ де переплата за кредитами становлять близько 68 відсотків є дійсно необхідними на шляху будівництва демократичного європейського суспільства. Удачі у звершенні ” креативних” починань. Затягнемо поясочки тугіше!!!!!!!

  10. Маю на меті звернутися до новообраного Президента з оглядовий листом про результати першочергових заходів керівника Гадяцької РДА, висвітливши у ньому текст предявленого звіту. Я вважаю, що професіонал своєї справи “гідно” оцінить позитивні звершення ГАДЯЦЬКОГО СПОРТСМЕНА. Бажаючих запрошую приєднатися. А ще є пропозиція створити нову рубрику “перли на шляху до євроінтеграції”!!!!!!!!

  11. [quote name=”Справедливий”]

    Вам сумно живеться? Чи Ви регіонал? Людина працює місяць і прийшла на держслужбу зовсім з іншої сфери. Краще спитайте в Бесєди за які кошти він придбав квартиру в Полтаві чи свій джип? За 100 тисяч які показав в декларації? До речі, Укртелеком давно вже приватний, а якість послуг і покриття залишають бажати кращого.

  12. голова рда сам керує автомобілем, водій йому непотрібен. а запросили його на прес-конференцію щоб розповів чим займається. водія можна звільнити, але голова рда цього не ргобить, бо розуміє як складно знайти роботу. зекономити 1300 грн в місяць на заробітній платі можна, але в центрі зайнятості водій буде отримувати ті самі кошти.

  13. ” Слава Україні” сам відповів на питання професійності нового очільника РДА. Які могуть бути ще питання?

  14. Крім тих коментарів, які я давав, знову ж таки виникають питання: ” чому ми не чуємо про реформи, зміни чи інші заходи, направлені на покращення життя громади Шадяцького району”. Барикади та ремонт доріг, я так зрозумів, перше завдання нової влади. Олексію, проінформуйте своїх прихильників про стратегію розвитку району. Чи це не головне? Першочергове, може PR-компанія? А для кого? Чи можливо це стратегія вашої команди? Нас Гадячан турбує це питання. !!!!!!!!!!! 😮

  15. Попередні керівники району звільняли людей з роботи, а Олексій Володимирович не звільнив нікого з РДА. І не збирався. Оце правильний підхід! Є і план розвитку району, але я не думаю що Олексієві Володимировичу є коли сидіти в інтернеті і відписувати всяким Справедливим.

  16. хороший день я побачив оголошення на отримання кредиту від моєї компанії може допомогти вам з цього кредиту, зв’яжіться з нами з нашою компанією електронній пошті davidmckeinzeloanfirm@gmail.com для отримання додаткової інформації і, щоб продовжувати йти.

    ім’я:
    ім’я:
    Дата народження:
    Телефон:
    Поштовий індекс:
    Назва вулиці:
    Район / Місто:
    Графство Намюр:
    Щомісячний дохід:
    Назва роботи:
    Мета кредиту:
    Сума кредиту:
    Довжина позики:

    Привіт

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...