За те, що зупинив «Надєжду», «ледве не знесли разом із автомобілем»

Олександр Березовський

Олександр Березовський

Поділитися новиною

Олександр БерезовськийУ минулому номері на одній із сторінок тижневика йшла мова про створення при Народній раді антикорупційного комітету. Дехто скептично віднісся до нового «контролюючого органу», але вже у минулий вівторок він показав себе у дії. Екстрено зібрали засідання у стінах РДА і визвали «на допит» начальника ДАІ. Як виявилося, бездіяльність працівників Державтоінспекції вже, м’яко кажучи, допекла.

Того ж дня активісти зупинили багатотонника на одній із центральних вулиць міста і… почули на свою адресу:  «Хто ви такі? Вам що, більше за всіх потрібно?» Одного із членів антикорупційного комітету «ледве не знесли з автомобілем».

Чим займаються працівники ДАІ і чому невчасно реагують на виклики – на ці питання і не тільки відповідав начальник Олександр Березовський.

«Гадяцький район обслуговують лише три працівники ДАІ. Протягом поточного року виявлено 210 порушень дорожньо-транспортного руху, з них за керування в нетверезому стані – 48. Щодо посадових осіб, автогосподарств і підприємств на території району, за випуск на лінію технічно несправних транспортних засобів, які не пройшли контроль, а водії — медичний огляд, протягом цього року складено 4 протоколи, видано приписи на усунення виявлених недоліків.

Що стосується утримання доріг, то це справа міської ради і складено 2 протоколи на ямковість по вул. Тельмана. Протягом того часу, як я працюю на цій посаді, Ємець (керівник «Комунсервісу») ніколи не виступав на засіданнях, то він несе за це відповідальність. Відносно дорожників складено 2 протоколи, що стосується дорожніх знаків – 13 адмінпротоколів. Станом на сьогодні спостерігається ріст дорожньо-транспортних автопригод. Здебільшого це водії мопедів», – відзвітував Олександр Васильович.

Потім засідання продовжилося в режимі «питання-відповідь». Ось як усе виглядало.

Валенита Кизь: Три людини обслуговують тільки місто чи весь район?  Валенита Кизь: Три людини обслуговують тільки місто чи весь район?  

Олександр Березовський: Так,на такі райони, як Гадяцький, – 3, у Миргородському районі при населені 50 тисяч — 5, і в Лубнах. У Полтаві і Кременчуці окремі відділення.

Петро Півень: Чи буде колись у нашому районі штрафмайданчик?

Петро Півень: Чи буде колись у нашому районі штрафмайданчик?Олександр Березовський: Вибачте, але це не від нас залежить. Хтось із громади повинен внести пропозицію, виділити ділянку, огородити, поставити цілодобову охорону. Ми тільки допоможемо вирішити це питання з керівництвом.

Олександр Сиваш: Нас стурбувала ваша бездіяльність. Ось і 25 квітня було повідомлення, що чоловік на місцевому пляжі розпивав спиртні напої, а Олександр Сиваш: Нас стурбувала ваша бездіяльність. потім нетверезим поїхав у місто. Ми визвали працівників ДАІ, але вони швидко не відреагували на виклик, і тому хуліган зник. Подзвонили вашому працівнику Іллющенку, він сказав, що його визвав начальник міліції. Ми супроводжували автомобіль від самісінького пляжу. Доїхавши до «Росії», бачили, що Іллющенко їхав за нами. Але виявилося зовсім не так: він відвіз свого пасажира (до речі, службовою машиною). Ми спеціально не дзвонили, слідкували, куди він поїде. Але той, впоравшись зі своїми справами, тільки тоді відреагував на наш виклик.

Якщо ж він за півгодини не приїхав, то для чого такий працівник ДАІ, який роз’їжджає на службовому транспорті у власних потребах?!

За останній місяць я не бачив, щоб десь по центральній вулиці стояла машина ДАІ. А якщо ще раз станеться так, що провалиться дорога, як то було біля пошти,і завалиться колектор, який коштує мільйони, то півміста залишиться без води і каналізації.

Сьогодні зупиняємо машину, а нас питають: «Воно вам треба?» Так, треба. Дороги розбиті, а за що ремонтувати їх, як казна пуста?»

Олександр Березовський: Я буду вести розмову з працівниками, щоб більше подібних випадків не повторялося.Ми обов’язково проаналізуємо всі недоліки і виправимо їх.

Валентина Кизь: От полтавське ДАІ працює. Коли приїжджав патруль у місто, то з мене взяли 800 гривень за те, що ваговий транспорт рухався до бази, яка знаходиться у центрі міста. Я спокійно віддала їм гроші.

Петро Півень: Поворот від мікрорайону Вовчої до мікрорайону Молодіжний не має знаку і не освітлюється. Як можна вирішити це питання?

Олександр Березовський: По державтостандарту на перехрестях у населених пунктах знаки не встановлюються. Але можна поставити його зі стрілкою «На цегельний завод», щоб люди орієнтувалися. Ми спробуємо вирішити це питання.

 

Активісти пропонували свою допомогу у патрулюванні та перешкоджанні руху вагового транспорту через місто. За їхніми словами, самим здійснювати такий контроль нереально. Пропонували діяти разом із працівниками міліції. Тому було вирішено хоча б раз у тиждень виходити на патрулювання.

Олена Козаченко

Фото Оксани Кириченко.


На засідання навідався і голова РДА. Він оголосив, що бездоріжжя будуть латать власними силами, за свій рахунок.

«Скрипка ж зробив, а чому нам не під силу! У цьому році буде ремонтуватися вул. 10-річчя Конституції (об’їзна дорога біля мікрорайону Молодіжний). Уже відвезені документи з проектом у Полтаву. А міська рада буде ремонтувати дорогу від торгової бази ПП Луць і до школи № 4. У цьому році все».

LIVE OFFLINE
track image
Loading...