Вибираючи професію – вибираємо майбутнє

Вибираючи професію – вибираємо майбутнє

Вибираючи професію – вибираємо майбутнє

Поділитися новиною

Вибираючи професію – вибираємо майбутнєВступаючи в доросле життя, юне покоління починає ставити собі життєво важливі питання: куди піти вчитися? Яку професію обрати? Де працювати? Основні мотиви, що спонукають молоду людину отримати освіту – це бажання займатися улюбленою справою, знайти перспективну роботу, прагнення підвищити свій інтелектуальний рівень.

Правильно обрати свою професію – значить знайти своє місце в житті, визначити свою долю. Зробити це не так просто: не завжди вистачає знань, уміння оцінити власні здібності й можливості, виявити свої інтереси та уподобання.

Працівники відділу обслуговування користувачів бібліотеки ім. Лесі Українки Л. Огризько, А. Божко, Г. Виноградова підготували і провели зустріч-рекламу «Вибираємо професію – вибираємо майбутнє» для учнів 10-11 класів ЗОШ № 2 ім. М.П. Драгоманова. Учні познайомилися з людьми, закоханими у свою справу. Вони працюють у нашому місті, їх професії важливі і необхідні.

Про свій життєвий вибір розповіла вчителька-пенсіонерка, яка працювала у школі № 2 вчителем молодших класів, Раїса Павлівна Пляшкевич, про найгуманнішу, наймилосерднішу професію лікаря – Тетяна Іванівна Савченко. Про найцікавішу, що поєднує в собі і учителя, і лікаря, і психолога, бібліотекаря, розповіла бібліотекар-консультант Інтернет-центру Катерина Миколаївна Коза. «Найсмачнішу» професію – кухаря – представляв Антон Михайлович Кириченко. Усі мешканці та гості міста залюбки смакують його пиріжками. Учнів дуже зацікавило, що кухар – хлопець. Запитання до Антона сипалися як із мішка: «Яка заробітна плата? Скільки пиріжків випікає? Чи не шкодує, що обрав саме таку професію? Чи престижно хлопцеві бути кухарем?» Молодий кухар відповідав із гідністю, адже свою професію дуже любить, а ще більше любить фантазувати і готувати смачні «новинки».

Зустріч пройшла цікаво і змістовно. Про кожну професію були продемонстровані відеоролики. Бібліотекарі намагалися допомогти учням у виборі свого життєвого шляху, влаштували книжкову виставку «Обираємо майбутнє».

В. Бондаренко, учитель

LIVE OFFLINE
track image
Loading...