Велике прибирання у маленькому місті

Із повалених на суботнику дерев планують заготовити дрова для того, щоб готувати їсти військовим, що дислокуються у нашому районі. Колод було чимало, їх складали у машини. Транспорт, а саме трактори та вантажні машини було надано з автопарку аграрного училища, МКП «Комунсервіс», депутатом районної ради, приватним підприємцем В.Мотричем.

Із повалених на суботнику дерев планують заготовити дрова для того, щоб готувати їсти військовим, що дислокуються у нашому районі. Колод було чимало, їх складали у машини. Транспорт, а саме трактори та вантажні машини було надано з автопарку аграрного училища, МКП «Комунсервіс», депутатом районної ради, приватним підприємцем В.Мотричем.

Поділитися новиною

Із повалених на суботнику дерев планують заготовити дрова для  того, щоб готувати їсти військовим, що дислокуються у нашому районі. Колод було чимало, їх складали у машини. Транспорт, а саме трактори та вантажні машини було надано з автопарку аграрного училища, МКП «Комунсервіс», депутатом районної ради, приватним підприємцем В.Мотричем. 26 квітня, у суботу, Гадяч чепурився. Щоправда, не все місто, а пляжні зони біля річки Псел. Як і оголошували раніше, відбувся загальноміський суботник. Від самого ранку керівники району, працівники комунальних та приватних підприємств міста, громадські організації і просто небайдужі жителі були задіяні у прибиранні пляжів. О 10 ранку на Соборній площі вже збирався люд. Усі бажаючі були зі своїм інвентарем: бензопилами, сокирами, лопатами, а дехто просто зі сміттєвими пакетами та рукавичками.

На площу з’їхалося багато автомобілів, здавалося, навіть більше ніж людей. Потім усі дружно вмостилися по машинах і вирушили до річки. Пляж поділили на ділянки і кожній групі людей доручили прибирати якусь із них. Усі мали піднесений настрій, адже долучилися до корисної справи. Вже майже за місяць відкриється новий пляжний сезон, куди всі, хто брав участь у акції за чистоту міста, з гордістю прийдуть відпочивати.

 Жіночки із Управління юстиції старанно і дружно прибирали територію пляжу, який у народі називають «під номером 2».Долучалися до прибирання цілими родинами. Сім’я Логвіненків: мама Наталія, Артем і Міша. Останній допомагав мамі, сидячи в колясці.    Ось так прибирали дитячий пляж №3. Збирали сміття, розчищали лісосмуги. Чомусь на прибиранні було більше чоловіків. Так, з ентузіазмом і завзяттям прибирали молоді хлопці.

Прибирання тривало цілий день і закінчилося приготуванням польової каші.

Плюси дня:

– прибрано чималу територію берегів Псла,

– пляжі, віддалені від «лодочної» станції,

– розчистили чагарники при в’їзді до пляжів,

– 2 баки для сміття встановили на пляжі навпроти «лодочної» і на «третьому пляжі».

Пообіцяли встановити ще 8  баків.

 

Мінуси дня:

– на жаль, зібралося мало молоді, хоча запрошували саме молодіжний актив міста;

– не всі організації міста та району проявили ініціативу і прийшли на допомогу. Можливо тому, що кілька тижнів тому вже проводили прибирання в місті;

– було помічено двох молодиків. Вони, замість того щоб прибирати, ніжились під сонечком і попивали пиво. Побачивши, що хтось іде, покидали свої пляшки і пішли. Та, мабуть, згадавши, що знаходяться все ж таки на прибиранні, підібрали і поклали нам у сміттєвий пакет;

– одним суботником проблему сміттєзвалищ на пляжах не вирішити, тому дехто висловлював пропозицію – проводити такі заходи щомісячно. Але чи знайде така ініціатива підтримки – побачимо.

Оксана Кириченко, Олена Козаченко.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...