Не всі українці вітають те, що зараз відбувається в Україні

Поділитися новиною

У 2017 році минає сто років від жовтневого перевороту у Петербурзі. Майже 70 років цей переворот називали революцією, героїв ушановували. Їх іменами називали міста, вулиці, площі. До речі, Майдан Незалежності у Києві носив назву Площа Жовтневої революції. Але минув час, змінилися пріоритети. Із 1991 року містам, вулицям і площам повернули їх історичні назви. А сам жовтневий переворот називають трагічною сторінкою в історії народів, які входили до колишньої Російської імперії.

В українців чомусь дуже великі симпатії до революцій, за останні 10 років ми пережили їх уже дві, і напевно, ця буде не остання.

Нині всі засоби масової інформації переконують українців у тому, що ця подія є історичною, що вона поклала початок новій історії України, але у 2004 році ми усе це чули вже! На майданній сцені протягом останніх 4 місяців ми бачили ті ж самі обличчя, які промовляли ті ж самі лозунги. Нині вони повсідалися у міністерські крісла. Поклали до кишень свої міністерські зарплати, приховали свої бізнесові доходи і закликають нас затягнути паски, бо Україна переживає складні часи, які колись закінчаться. А коли вони закінчаться? Яке мали право майданні отамани переступати закон, виводити народ на таке шалене протистояння лише для того, щоб при владі змінилися лише обличчя, а сутність самої влади – ні.

Я хочу проаналізувати, що втратили ми і що здобули внаслідок цієї чергової революції. Ми втратили мирну, спокійну країну, де була стабільність. Президент Янукович не підписав Угоду про асоціацію з ЄС, яка була вкрай невигідна Україні. Натомість він привіз вигідні контракти з Китаю та Росії. Від Росії Україна отримувала 15-мільярдну допомогу, а також знижену до 268 доларів ціну на газ. Зниження ціни на газ давало можливість підвищити рівень економіки, знизити ціну на комунальні послуги для бюджетних установ та населення.

Ми це не прийняли, натомість радикали здійснили збройний переворот. У результаті якого Президент змушений був покинути країну. Не він перший, не він останній. Коли зараз я чую на його адресу звинувачення за втечу, то скажу, що не засуджую Президента, адже в ті жахливі дні ніхто не міг передбачити, якою була б його доля. У 2004 році убили міністра Ю. Кравченка, міністра транспорту Кирпу – і списали все на самогубство. Та й Музичка вбили. А сценарій той самий – самогубство. Тож Бог уберіг Президента, а на все Його воля. Опозиції найвигідніше, щоб Янукович мовчав, але саме Бог вирішив інакше.

То що ж маємо ми зараз. А маємо те, що маємо: зарплати і пенсії заморожені, виплати при народженні дітей зменшені, ціна на газ та тепло збільшується в рази, ціни на всі товари виросли. Хай живе революція, та чи виживемо в цих умовах ми? А кого це цікавить? Може, нашого циніка Прем’єр-міністра Яценюка, що кричав «краще куля в лоб, ніж жити в такій країні», а натомість під кулі посилає інших? Результатом саме дій нинішньої влади стала втрата Криму. Вони не можуть визнати недолугість свою, невміння домовлятися, тож у всьому звинувачують Росію, але ж це воля народу Криму. І як не гірко, але це треба визнати. В українців є гарна приказка «Купуєш хату – купуй сусіда», а сусідами України є з одного боку ЄС, а з другого – Росія. Тож жити треба мирно з обома. Нас так ревно нова влада тягне у Євросоюз, але ж ми там нікому не потрібні. Вони багато обіцяли на майдані, а чим допомогли? Країну розвалити допомогли, а от відбудовувати не поспішають. А недавня заява про те, що ЄС відкриває кордони для українських товарів, правда з обмовкою, що ввозитимуть українці лише зерно. А для круп і м’яса європейські ринки будуть закриті. Тож Україна перетвориться на сировинний придаток ЄС, чого він усі ці роки і домагався. Так що «Слава Україні»! Якщо зовнішній ворог не міг нас подолати, то ми йому допомогли і зруйнували свою країну самі. А слава Україні буде тоді, коли це, дивлячись на наші досягнення, скажуть інші народи, а поки що не треба самим себе хвалити.

 

Мені соромно за розгромлені будівлі державних установ, пограбовані військові склади. Але я горджуся силовиками, які переживають дуже складні часи через те, що стояли на сторожі закону, а не займали місця на барикадах, як до того закликали революціонери, бо якби ще й силовики розділилися барикадами, то ми б мали повноцінну громадянську війну.

І знову за все платитиме народ, страждатиме народ, бо новоявлені керманичі держави, окрім солідних зарплат, мають ще й бізнес, та й хабарі братимуть не соромлячись, а нова влада своїх не здаватиме. Це вже видно потому, як розслідується справа про побиття голови НТРК депутатами від «Свободи». І за це мені соромно.

Соромно мені і за вас, журналісти. Ви кричите про свободу слова, а самі відпрацьовуєте гроші, які вам платять власники газет, телеканалів. Тож хіба це свобода слова. Ви можете написати в газеті чи показати в телесюжеті своє бачення проблеми? Ні! Все ви погоджуєте з керівництвом. Тож перш ніж оцінювати діяльність інших – оцініть себе.

А слабо вам пройтись по магазинах міста і подивитись, де встановлено контрольно-касові апарати. Адже зараз знову кому війна, а кому мати рідна. Все значно здорожчало, власники магазинів рахують доходи, а ми – залишки знецінених зарплат. А як ці власники декларують доходи? Ведучи подвійну бухгалтерію, підприємці приховують реальні доходи, сплачуючи у державну скарбницю мінімальний податок. Навіть такий бос-лжепатріот як Жуковець, власник ювелірних магазинів, теж працює без контрольно-касових апаратів. Палац Жуковця всі знають. Тож за які кошти, якщо за деклараціями він бідний? У країнах Євросоюзу сплата податків є обов’язковою, а приховування доходів карається жорстко. У нас же обдурити державу – це святе. А потім кричати на всіх майданах про свою любов до неї.

Я пишу цього листа у відповідь на надрукований у вашій газеті лист Галини без прізвища, що проклинала прихильників Партії регіонів. Не сподіваюсь побачити його надрукованим у вашій газеті, але однаково пишу. Щоб ви бачили, що не всі українці вітають те, що зараз відбувається в Україні.

Я не пророк, але знаю, що нас чекає. Дай Боже, щоб переміг здоровий глузд і припинилися протистояння. Припиніть роздувати полум’я ненависті до людей, які мають іншу думку, до Росії, яка є нашим сусідом.

Якщо цього не станеться, наш чекають «смутні часи», а винними в цьому будемо самі ми, бо не поважаємо себе. Зараз ми в усьому звинувачуємо Януковича, у 2005-2010 звинувачували Ющенка, у 1994-2005 – Кучму, у 1991-1994 – Кравчука. Виходить, усі чотири наших Президенти були не такими. Але, ганьблячи їх, ми ганьбимо самих себе. А треба поважати своїх лідерів, поважати свою країну. Повага до країни – це повага до її законів. Нікому ні під якими лозунгами не дано права переступати закон. Якщо, дивлячись на те, що зараз відбувається в країні, наші революціонери ще цього не збагнули, тоді у нашого народу і в нашої країни немає майбутнього.

Надія Р., м. Гадяч

19 коментарі до “Не всі українці вітають те, що зараз відбувається в Україні

  1. Надія,ти часом не засланий агент Росії?Щось дуже сипаратиське звучить в твоєму листі!!!Ти диви,Яника і Рашку прославляє!А може тобі ще й Путін довподоби?!Тоді збирай валізи і їдь освоювати Сибір!Таких як ти там чекають!!!!

  2. [quote name=”Патріот”]Надія,ти часом не засланий агент Росії?Щось дуже сипаратиське звучить в твоєму листі!!!Ти диви,Яника і Рашку прославляє!А може тобі ще й Путін довподоби?!Тоді збирай валізи і їдь освоювати Сибір!Таких як ти там чекають!!!![/quote]
    Паскуда ты фашистская, тебя на первом суку вздернуть надо.

  3. Уважаемая Надія,
    за последнее время Ваше письмо одно из самых здравомысляших! Спасибо Вам, что несете правду людям!

    Так же спасибо редакции за публикацию, особенно, в такое трудное для Украины время

  4. Який там агент Росії? Ви що, по магазинам не ходите? Ціни не бачите? Пані Надія правду насиасла, то на “тебя на первом суку вздернуть надо”. А де ж ваша демократія? Що, 37 рік повернувся? Здихай мовчки. Це ще за газ по нових цінах не платили..

  5. Надежда,ты написала то,что очевидно многим,только самозванцы,которые пришли к власти,этого не хотят слышать.Да это и понятно,ведь посмотрите,какие дураки рвутся к власти в нашем городе.Большинство понимает,что с Россией мы братья,как не крути и президента мы выбирали сами,

  6. [quote name=”Ірина”]Який там агент Росії? Ви що, по магазинам не ходите? Ціни не бачите? Пані Надія правду насиасла, то на “тебя на первом суку вздернуть надо”. А де ж ваша демократія? Що, 37 рік повернувся? Здихай мовчки. Це ще за газ по нових цінах не платили..[/quote]
    Ирина, это я господину “Патріот” написал, а автор статьи права на 100%
    В стране из за таких патриотов анархия и хаос

  7. Cкажіть це родичам загиблих на Майдані! По вашим словам зрозуміло, що ви можете продати Батьківщину за ковбасу, про таких як ви кажуть ЛЮМПЕН-ПРОЛЕТАРІАТ! Той, хто хоч трішки вчив історію України знає, Росія для нас ворог №1!

  8. Cкажіть це родичам загиблих на Майдані! По вашим словам зрозуміло, що ви можете продати Батьківщину за ковбасу, про таких як ви кажуть ЛЮМПЕН-ПРОЛЕТАРІАТ! Той, хто хоч трішки вчив історію України знає, Росія для нас ворог №1![/quote]

    Да если бы не профинансированный США Майдан, не пришли бы к власти эти марионетки и не было бы волнений И Крым был бы частью Украины и не натравливала бы хунта армию против своего народа
    Так что Олексий поспешите в школу – учить историю!

  9. Да если бы не профинансированный США Майдан, не пришли бы к власти эти марионетки и не было бы волнений И Крым был бы частью Украины и не натравливала бы хунта армию против своего народа
    Так что Олексий поспешите в школу – учить историю!

  10. Да если бы не профинансированный США Майдан, не пришли бы к власти эти марионетки и не было бы волнений И Крым был бы частью Украины и не натравливала бы хунта армию против своего народа
    Так что Олексий поспешите в школу – учить историю!

    Это вы наверное с Антимайданом перепутали, на котором стояли за деньги, так что не судите всех по себе! Главная марионетка сейчас в Ростове и воняет от страха!

  11. Наверное Олексию не хватает информации о том кто правит бал в самостийной Украине
    Вего лишь пара моментов:
    – встреча в Женеве, договариваются США, ЕС и Россия, в то время как министр иностранных дел Украины выставлен за дверь и лишь периодически вызывается для оглашения результата
    – прилет чиновника из США Бадена в Киев, который как-то по хозяйски раскинулся в кресле президента Украины
    и таких фактов – ну да ладно
    Самое важное, что люди оказалишь обманутыми (а некоторые потеряли жизнь) поверив фальшивым лозунгам и базару-майдану, к власти пришли непонятные личности И судя по событиям в ближайшее время никаких положительных изменений не ожидается!
    Как было написано во Львове : “Хватит быть героями, давайте будем людьми!”

  12. Наверное Олексию не хватает информации о том кто правит бал в самостийной Украине

    A у Вас, наверное, информация из русских зми, у которых Обама и Коломойский-нацисты, а Цой-агент ЦРУ ?
    PS. А откуда у Путина 40 млрд?

  13. У нас все Алексеи-Алёши,или есть и умные?

  14. [quote name=”Олексій”]Наверное Олексию не хватает информации о том кто правит бал в самостийной Украине

    A у Вас, наверное, информация из русских зми, у которых Обама и Коломойский-нацисты, а Цой-агент ЦРУ ?
    PS. А откуда у Путина 40 млрд?[/quote]

    Меня не интересует чужой карман! меня интересует вменяемый лидер, а не кучка нетрадиционалистов у власти, у которых хватает смелости натравить армию на собственный народ, но не хватает смелости приехать на встечу с народом Донбасса и не допустить развала страны! У них не хватает ума принимать экономические законы, а только ждать подачки США и лживо говорить собственному народу : “Затянить пояса!”

  15. Скажу, что письмо огонь! Плюсую однозначно! Автор молодец!

  16. Шановна пані Надія Р. Ви так боретесь за права та свободи українців, захищаючи Януковича, що аж страшно. Мабуть при ньому вам жилось краще. Ви не бачили , як підприємці вели подвійну бухгалтерію, як розкрадалися державні кошти на ремонт та обслуговування доріг, як водії автобусів та маршруток саджають пасажирів в 50-метрах від автостанції без квитків, як “сім*я” розкрала країну , як бєсєди почали загороджувати входи та виходи з лісів……. та багато іншого. Ви бачили лише якусь “СТАБІЛЬНІСТЬ”. Коли стримуючи долар палили золотовалютні запаси, коли бюджетних коштів вистачало лише по жовтень….. коли на ремонти шкіл не виділяли ні копієчки, а в бєсєд хватало наглості приходити в ці школи з перевірками на готовність до навчального року. Зате ви замітили , що бідний яник, втік в рашку бо боявся за життя??? то чому ж він бідненький готувався до втечі не один тиждень??? Пи.Си. Чому ніхто з наших стоматологів не став до цих пір мільярдером???? Не такі талановиті???

  17. [quote name=”я”]
    Вам, вероятно, вместо “стабильности”, нравится более хаотичное сегодняшнее так называемое “правительство”? которое захватило власть с людскими жертвами и продолжает проливать кровь и нагнетать вражду между народами?! когда идет разгул преступности, а милиция деморализована. Вас пока это не касается,но долго отсидеться Вы не сможете

  18. [quote name=”я”]
    История повторяется, если люди ее забывают. Особенно печальны последствия того, что народ не помнит событий совсем недавнего прошлого.Это случилось совсем недавно. Всего пять лет назад.
    Давайте вспомним, как те, кто сегодня громко кричит о целостности Украины, по указке Запада передали Румынии шельф острова Змеиный.
    Между прочим, наполненный месторождениями природного газа…
    Президентом был Виктор Ющенко – он уже давно в политическом небытие. А вот остальные «герои Украины» продолжают бороться за голоса избирателей. Состав правительства Украины на момент принятия решения международным судом
    – Тимошенко Ю.В.— Премьер-министр
    – Турчинов А.В.— Первый вице-премьер-министр
    – Порошенко П.А.— Министр иностранных дел
    Кстати, а вы не задумывались о том, почему именно те политики, кто прямо или косвенно причастен к передаче части украинской территории Румынии (читай США), вновь вспыли в мутной волне очередной смуты на Украине?

  19. Надія Р.. можна було б погоджуватися про волевиявлення кримчан раніше, але ЗАРАЗ – невже Ви не бачите, що коїться в інших областях, не бачите ті самі прийоми, методи і тих самих людей – поребриков? Навіть путін визнав, що за спиною кримчан стояли російські військові “для организации свободного волеизъявления”.А Ви розказуєте, що росія – братня сусідська країна… ага, коли у сусіда пожежа в хаті, найкраща допомога – це його ще й пограбувати.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...