Фестиваль-конкурс мистецтв «MYSTERY OF KRAKOW»

фестиваль-конкурс мистецтв «MYSTERY OF KRAKOW»

фестиваль-конкурс мистецтв «MYSTERY OF KRAKOW»

Поділитися новиною

фестиваль-конкурс мистецтв «MYSTERY OF KRAKOW»Уперед, до вершин

Цього року у дружній нам країні Польщі під час весняних канікул проходив міжнародний фестиваль-конкурс мистецтв «MYSTERY OF KRAKOW».

Квітучими магноліями люб’язно розкрив свої обійми Краків, він зустрічав гостей з Білорусії, Росії, країн Прибалтики та України.

Серед хореографічних колективів з міст Запоріжжя, Бердянська, Комсомольська, що представляли нашу державу, був зразковий ансамбль танцю «Модерн» студії естетичного виховання Гадяцького училища культури ім. І.П. Котляревського.

Географія виступів на міжнародних конкурсах цього колективу чималенька. Лише за останні чотири роки «Модерн» побував у Словаччині, Угорщині, Болгарії, Італії і кожного разу повертався з перемогою! Польща не стала винятком. На нинішньому конкурсі честь колективу і I місце здобула середня група дітей (10-12 років). Усі вони із різних шкіл, але об’єднує і здружує модернівців (так вони себе називають) любов до мистецтва. Займаючись в танцювальних залах, вони стають одним цілим, однією командою.

Що ж таке цей фестиваль? Це буяння фарб, яскраві костюми, нестаріючі народні та сучасні пісні, захоплюючі танці! Конкурс для дітей – це можливість подивитися одне на одного, оцінити себе, знайти точку росту. Це корисна справа ще й тому, що це розвиток, виховання смаку, життєвої позиції, етики, художнього сприйняття світу, а для мене як керівника і педагога – можливість показати свою роботу широкій аудиторії, почути думку фахівців-професіоналів.

«У ваших детей такой задор! С каким вдохновением, сложными техническими элементами они исполняли танец. Мы наслаждались выступлением вашего коллектива.

Прекрасная работа хореографа, оригинальная, интересная постановочная идея. Вы поставили точку в номере, а нам хотелось его продолжения», – ось як сказали про нас.

Звичайно ж, почути такі схвальні відгуки від членів журі приємно. Важливими є і емоції глядачів, а вони переповнювали зал. Гала-концерт відбувався для краківської аудиторії. У залі був аншлаг. Наших танцюристів зігрівали оплески протягом всього виступу. Відмінною особливістю цього фестивалю було й те, що діти мали можливість познайомитися з історією, культурою та архітектурою Кракова, відвідати Вавильский замок, «Соляні копальні» – найстаріше солеварне підприємство на польських землях, що функціонує більш як 7 століть. Та найбільше задоволення дітям приніс розважально-оздоровчий комплекс «Aqua City» та аквапарк, що на сьогодні є найбільшим у Європі. Глибоко переконана, що творчі діти особливі. Вони не будуть ошукувати, убивати, захоплюватись наркотиками. Тож маємо прекрасне, здорове, розвинуте майбутнє для нашої держави. І так хочеться, щоб вона нам у цьому допомагала!

Особливу повагу і вдячність висловлюю батькам! Завдяки їхній зацікавленості, увазі, пошуку можливостей, умінню пробуджувати в дітях інтерес до творчості, бажанні більше дізнаватися про світ, діти мають можливість знаходити нових друзів, спілкуватися, бачити різні міста, країни, а головне – демонструвати набуті в нелегкій праці над собою вміння, гідно презентувати нашу державу Україну і наше місто на міжнародному рівні. Бо ми – українці і ми того варті!

Н. Берус, керівник зразкового ансамблю танцю «Модерн»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...