На Черемушках буде алея

На Черемушках буде алея

На Черемушках буде алея

Поділитися новиною

На Черемушках буде алеяМікрорайон Черемушки вважається одним із найбрудніших у місті. Сміття, болото, відсутність тротуарних доріжок завоювали саме таку ганебну репутацію. Щоб хоч якось повернути Черемушкам статус, міська рада вирішила озеленити територію. Деревця вирішили посадити уздовж новенького тротуару біля магазину «Діоніс» і в одному з дворів.

«На саджанці жодної копійки не витрачено – усе на договірних умовах з ДП «Гадяцький лісгосп», — розповідає заступник міського голови Михайло Харлан. Він разом із директором «Гадяч-житло» Артемом Гусаком оглянули територію, щоб визначитися з місцем садження. 

Михайло Михайлович дістає з кармана листок і зачитує назви видів дерев: «Катальпа чудова — 36 штук, липа — 20, платан кленолистий — 10 шт.  Останні посадимо у парку, бо це великі дерева. А попередні – середньої висоти, мають кулеподібну форму і цвітуть».

Тож тротуарна доріжка, з обох боків обсаджена зеленню, буде нагадувати алею. 

В одному з дворів вирішили посадити катальпу – від неї падатиме тінь на сонячний дитячий майданчик, а ще ця рослина має такі властивості, які вбирають вихлопні гази.

«Цей мікрорайон – один із найгірших, тому треба його впорядкувати, привести до європейського рівня.  Хочемо, щоб люди не лише бачили цю красу, а й робили щось самі», — продовжує розмову представник міської ради.

Тротуарна доріжка від магазину відразу кидається в очі, бо ж такого  «добра» не побачиш на Черемушках. Її облаштували після відкриття магазину. 

«Коли збудували об’єкт, то власники повинні були перерахувати гроші у міську раду, так як певний відсоток перераховується на інфраструктуру міста. Та ми домовилися, що буде зроблено доріжку. Таке рішення прийнято у зв’язку з тим, що проплати через казначейство здійснюються дуже довго.

Тротуар зроблений на тому місці, де він і потрібен, з усіма дотриманнями норми, по-хазяйськи: сітка для стоку води, укріплення. Так, як книжка пише», — підсумував Михайло Харлан.

На фото: Працівники комунального підприємства озеленюють мікрорайон Черемушки.

Олена Козаченко

Фото Оксани Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...