Від спорту вагітніють?

Від спорту вагітніють?

Від спорту вагітніють?

Поділитися новиною

Від спорту вагітніють? Її знає кожна третя жінка у  нашому місті. І навіть якщо жодного разу не були на її тренуваннях, то все одно знаємо  – саме вона  гуртує жінок Гадяча заради одного – підтримати (або підрихтувати) фігуру. А заяложена роками приказка говорить: «У здоровому тілі – здоровий дух». Люда Нечипорук – вона стала прикладом, наставницею і просто подругою для багатьох гадячанок. І знаю точно, навіть якщо пропустив одне тренування або й півроку не займався, вона, зустрівши на вулиці, завжди запитає: «Як здоров’я?»

Тож сьогоднішню нашу сторінку, присвячену Всесвітньому дню здоров’я, починаємо розмовою саме  з нею.

– Людо, розкажи, як усе починалося? Можливо, батьки займалися спортом?

– Навіть не знаю. Мама трошки займалася, просто для себе. А так у нас у сім’ї серйозно ніхто не захоплювався спортом. Батьки все життя працювали, було не до того. Я, правда, у школі ходила на легку атлетику. Фізкультуру, чесно сказати, любила – не прогулювала ніколи.

– Такою маленькою і худенькою була завжди?

– Так (сміється – авт.). Мабуть, як доньку народжувала, то трохи поправилася. У мене в сім’ї всі такі. А тато часто казав: «Он подивись, пішла дівчина – хоч на людину схожа» – (про пухкеньких).

Коли були перші потяги до спорту?

– Як народила доньку, так і кинулася займатися. Навіть сама не знаю чого. Просто подобалося. Хоча… Мабуть, таки дядя на мене вплинув. Він, на жаль, помер. То був мамин брат – молодий хлопець. Займався спортом, гантелі тягав.

Коли повернувся з армії, потягнув мене у спортзал – він такий примітивний був, у підвалі на Старих Черемушках. Отак я й почала ходити. Звав мене в настільний теніс грати, а потім і я почала залізо тягати (сміється – авт.). Серед усіх хлопців я була одна-єдина дівчина.

Пам’ятаю, Юра мені написав, як харчуватися, щоб трохи поправитися. І я почала займатися. Почала качатися – мені так подобалося.

Коли почала займатися аеробікою, і, мабуть, спочатку для себе?

– Так, тоді ж з’явилися перші відеокасети з тренуваннями Сінді Кроуфорд (американська супермодель –авт.). Думаю, буду пробувати займатися аеробікою. Коли я пішла займатися в спортзал, то Лесі було 1 рік і 4 місяці.

Пішла торгувати на ринок. А дівчата, ті, що біля мене продавали, кажуть: «Люд, у тебе така фігура гарна, бери і нас до себе». І ми спробували. Дівчат було троє чи четверо, отак і почали займатися.

Так і починалися групові тренування?

– Так. Але потім я поїхала на заробітки в Мукачів. Працювала там на пасіці. Але тренуватися я не переставала – продовжувала бігати. Там мої рідні були – підтримували і займалися разом. Мені принесли штангу – і знову качалася. Пропонували залишитися, та я повернулася в Гадяч.

– Скільки вже років ведеш заняття?

– Доньці було 5 років, як я почала вести. Оце буде вже 15 років.

– З досвіду ти можеш уже сказати: частіше ходять, щоб схуднути чи просто підтримувати фігуру?

– Є й такі, й такі. Буває так, що приходять і кажуть: «Люда, зроби щось». Ну я відповідаю: щось зробимо. Та одним спортом тут не обмежишся. Треба дотримуватися і правильного харчування, хоча б на вечір не наїдатися.

– Я чула, що в додачу ще й поради даєш, як легше схуднути?

– Так, правда, я не зовсім і можу щось радити, бо сама ніколи на дієтах не сиділа. Та вже за роки праці і спілкування з різними жінками можу щось і підказати. Хоча організми ж різні. І є дуже складні. Є жінки, яким важко схуднути. Якщо люди схильні до повноти, то їм доводиться все життя себе обмежувати.

У мої практиці були й такі, хто скинув 8 кг. Дехто скаржиться, що тренування не допомагають. Але ж я не знаю, який вони образ життя ведуть, може, їдять добряче. Здоров’я багато залежить від харчування.

– Є такі, хто дякують за заняття?

– Так. Дуже дякували дві жінки, які не могли завагітніти, і лікарі порадили займатися спортом. Одна походила 2 місяці і завагітніла, інша також. Мені так приємно! Одна до мене прийшла на ринок і каже: «Це тільки завдяки твоїм тренуванням!» Каже, тільки дитя підросте, знову прийде – фігуру підтягувати.

– Чим ще полюбляєш займатися?

– Ми з донькою дуже любимо пекти. Хоча часу не вистачає – усе життя на трьох роботах  – та я не скаржусь.

– І наостанок: що порадиш жінкам?

– Я завжди кажу дівчатам: займайтеся для себе, для здоров’я. Прикро, що дуже мало молоді займається. 

Олена Козаченко


Я дуже люблю солодощі, особливо торти. Іноді думаю: бачили б мене дівчата, як я наминаю!


Буває, після роботи думаю: так втомилася – як ще й тренування провести? А тоді як починаю – енергія враз з’являється. Як друге дихання відкривається. Мені дуже подобається.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...