Пташиний поклик весни

Класовод Людмила База з учнями 3 класу – переможцями конкурсів до Дня птахів.

Класовод Людмила База з учнями 3 класу – переможцями конкурсів до Дня птахів.

Поділитися новиною

Класовод Людмила База з учнями 3 класу – переможцями конкурсів до Дня птахів.Нарешті закінчилися сірі одноманітні зимові дні, без прекрасного співу пташок, без квітучих безкраїх просторів нашої рідної України. Не можна уявити свого життя без вранішньої пісні соловейка, без загадкового стукоту дятла, без веселої метушні жайворонка. Та й взагалі ми не зможемо відчувати щастя, не маючи такої прекрасної флори та фауни, яку в останні роки люди почали масово знищувати.

Навесні і до нашого рідного села прилітають безліч птахів: лелеки, лебеді, журавлі, ластівки, стрижі, солов’ї, шпаки, малинівки, зозулі.

Учні 1–6 класів нашої школи взяли участь у VII Міжнародному екологічному конкурсі під гаслом «Правдивий світ птахів», який проводиться за співпраці з Департаментом охорони здоров’я м. Вроцлава (Польща) та Вроцлавським Муніципалітетом Соціалістичних Питань під егідою Вроцлавського природничого Університету. На конкурс надіслали кращі роботи: Насті Підгайко, Владислава Горба, Анжеліки Губки, Ілони Копайгори.

Учні 7 і 10 класу, які змайстрували пташині будиночки.Учні 1-3 класів складали вірші «Пташині плітки», виготовляли аплікації, малювали малюнки із птахами, занесеними до Червоної Книги, виготовляли презентації «Невловимі майстри багатьох царин», складали перекази про перельоти птахів і перешкоди, які їх підстерігають у дорозі, сторінки з нотатками «З щоденника пташиного мандрівника», робили фотографії птахів, у природі.

Переможцями в шкільному конкурсі «Правдивий світ птахів» стали учні 3 класу Артем Уманцев, Владислава Шульга, Микола Кодатковський. Проявили велику активність Анна Хайдарова, Анжеліка Матвєєва, Лілія Лобода, Нікіта Ляшко, Валентин Довгаль, Олександра Марченко, Світлана Оборонова, Аліна Приліпко, Арам Амбарцумян, Марина Проколій, Діана Бібік.

Учні 7-11 класів виготовили шпаківні, синичники, дуплянки та розвісили їх у посадці, лісі, біля школи у садках. Бо народна мудрість говорить: «Буде пташка у саду, буде й яблуко на столі».

До Дня птахів найкраще підгоювалися учні 9-10 класів. Вони і учасники звіту «Екологічних бригад», який проводився на базі нашої школи, і активні пропагандисти та захисники птахів, що занесені до Червоної Книги. Найкращі плакати були виготовлені Сергієм Шелепою, Дарією Поливаною, Тетяною Романовою, Вікторією Рухлядою, Кларою Костанян. Найкращу презентацію про червонокнижних птахів створили Андрій Боровик та Юрій Удовиченко.

Валерія Король та Надія Терно, учениці 7 класу Петрівсько-Роменської ЗОШ

LIVE OFFLINE
track image
Loading...