«Сова Мудрості – 2014 року»

«Сова Мудрості – 2014 року»

«Сова Мудрості – 2014 року»

Поділитися новиною

«Сова Мудрості – 2014 року»

Ушановуючи пам’ять видатного українського митця і пророка Т.Г. Шевченка, у приміщенні  Гадяцької дитячої бібліотеки зібралися інтелектуали-переможці відбіркових турнірів гри «Що? Де? Коли?» серед учнів міських і сільських шкіл району. У цих змаганнях за вихід у фінал боролися 58 команд. Семеро з них та переможець минулого року зустрілися, щоб вирішити долю головного призу турніру – «Сови Мудрості – 2014 року» від мера міста Т. Савченко.

Запитання до гри підготував  керівник клубу інтелектуальних ігор для дорослих «Магніт» О. Грабенко. Питання були пов’язані з життєвим і творчим шляхом Великого Кобзаря, історією рідного краю, козацтва та фактами з біографії видатних людей.

Членами журі стали міський голова Т. Савченко, головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької РДА Р.Кузьменко, ведучий гри – керівник дитячої філії клубу «Магніт»  О. Кірій. Атмосфера, яка вирувала у залі під час гри, була настільки емоційною, щирою і відвертою, що з першої і до останньої хвилини змагань трималась напруга усіх присутніх. Окрім гравців, активно включилися в обговорення питань і гості гри: представники засобів масової інформації, працівники бібліотеки, головні спеціалісти Гадяцької РДА та вчителі-керівники дитячих команд.

Наймолодшим гравцем фіналу була команда 7 класу ЗОШ №3, яка хоч і не стала переможцем, але отримала високі бали.  Враховуючи вік гравців, у них усе попереду. Команда Лютенської ЗОШ до кінця гри ні на крок не відступала від лідера. Знавці ДНЗ «Гадяцького вищого професійного аграрного училища», на відміну від інших команд, давали найбільш повні відповіді з питань історії козацтва. Традиційно впевнено і сильно грали команди гімназії ім. О. Пчілки та спеціалізованої ЗОШ №4.

На питання, пов’язані з творчістю М. Драгоманова, на відмінно відповідали учні навчального закладу, який носить ім’я цього вченого і громадського діяча.

Найкращою в сезоні 2014 року стала команда Гадяцької спеціалізованої школи-інтернату ім. Є.П. Кочергіна. Своїй перемозі вона завдячує тренеру – учителю історії, магістру інтелектуального клубу для дорослих «Магніт» і володарці «Сови Мудрості – 2010» Н. Галушці. За найкращий результат гри, вміння знайти за 1 хвилину правильну відповідь, згуртованість і розуміння один одного знавці були нагороджені головним призом сезону –«Совою Мудрості – 2014 року», яка зберігатиметься з викарбуваними іменами переможців у краєзнавчому музеї.

У вітальному слові міський голова Т. Савченко подякувала дітям за цікаву гру, організаторам змагань – за її підготовку і проведення, учителям – за виховання здібного молодого покоління. Фінальним акордом цієї зустрічі став подарунок від міської ради з нагоди 200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка – книги «Пророк». Читаючи її, діти знайдуть багато відповідей не тільки з історії, а й сьогодення.

О. Грабенко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...