Школа у «аварійному» стані. Батьки скаржаться

school
Поділитися новиною

schoolУ минулому номері тижневика ми описували ситуацію, яка склалася у Гадяцькій школі №3. Коротко нагадаємо: температурні показники різко пішли вгору і школу почало заливати талою водою. Учні завалили соцмережі фотографіями, на яких видно жахливу картину – безліч відер і інших ємностей, заповнених водою, що стікає із даху.

Як виявилось згодом, проблеми в цій школі вже давно: спортзал не опалюється і, відповідно, не працює, бо протікає стеля, а стіни «проїла» пліснява. Батьки учнів, які навчаються у цій школі, неодноразово звертались до адміністрації закладу із проханнями усунути проблеми, але, як бачимо, безрезультатно.

Проте цього разу батьки були більші рішучі, і якщо шкільні проблеми не хочуть вирішувати на місцевому рівні, вони вирішили звернутись на урядову «гарячу» лінію і поскаржитись на бездіяльність директора, яка призвела до таких наслідків. Ходили чутки, що письмову скаргу направили й на міський відділ освіти.

За коментарем із цього приводу ми звернулись до Станіслава Бутенка, начальника відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради. Інформацію про те, що на адресу відділу освіти надходили скарги на директора школи №3Анатолія Саська, він спростував. Повідомив, що дійсно скаржились на «гарячу лінію», щоправда знову ж таки не на директора, а на аварійний стан даху. Каже, що скаржникам уже й відповідь надали: реконструкція покрівлі Гадяцької СШ І-ІІІ ст.  №3 запланована на перше півріччя 2019 року за кошти місцевого бюджету. Поки що виготовляється проектно-кошторисна документація.   

Оксана Кириченко

P.S. Як стало відомо уже після виходу тижневика у друк, батьківський колектив 3-ї школи таки написав скаргу на директора школи А.Саська  начальнику відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради Бутенку С.М. Текст скарги бачили і ми:  цитуємо “тема звернення – це некомпетентність, бездіяльність, невміння спілкуватись та байдужість до потреб школярів та розвитку навчального закладу директора школи №3.” Батьки наполягають на тому, що А.Сасько “не може керувати школою як адміністратор господарської частини, оскільки навики господарника в нього відсутні, ні як керівник навчально-виховного процесу, оскільки ні достойної участі в процесі він не бере, ні авторитетом не користується”. У разі відвертого ігнорування нашими проханнями обіцяють звертатися в Міністерство освіти і науки України.

Яке рішення прийме відділ освіти стане відомо після перевірки. Про це згодом. 

Фото з мережі інтернет 

4 коментарі до “Школа у «аварійному» стані. Батьки скаржаться

  1. Його давно потрібно прибрати, він до людей як до бидла ставиться.

  2. Проти Саська подані якісь абстрактні звинувачення. Ніякої конкретики. Що означає, наприклад, “до людей як до бидла ставиться”? Звертаю увагу на зусилля батьків вплинути на наведення порядку. Хтось немов би кудись писав скарги, хтось звертався на, так звану, “гарячу лінію”. З цього випливає, що проблеми школи на місцевому рівні, а це компетенція міської влади, ніхто з батьків вирішувати не намагався. Не обгрунтованою є заява про те, що школа, немов би, перебуває в аварійному страні. Хто це може стверджувати і на підставі яких висновків? Зрештою, Сасько сам пішов з посади. Не можу судити, яким він був директором: хорошим,чи поганим, він своєю відставкою розв”язав проблему протистояння керівника і частини педагогічного колективу та батьків. Хотілося б знати, кому вигідна ця відставка? Хто до своєї фігури приміряв директорське крісло?

  3. Дуже прикро чути такі звинувачення на адресу педагога , який віддав все своє професійне знання на протязі багатьох років учням. І до речі саме таким є Анатолій Олександрович Сасько. Він професіонал . І ніколи не намагався виконувати свою роботу через додаткові платні занняття , як це роблять учителі шкіл. Мабуть таким горе вчителям він і став на заваді. І дуже за це прикро . А школа не могла прийти в аврійний стан саме по вині директора. Тим більше в цьому році виділено фінанування на ремонт. То його ж хтось просив.

  4. І ніколи не намагався виконувати свою роботу через додаткові платні занняття , як це роблять учителі шкіл. Мабуть таким горе вчителям він і став на заваді.
    Не бачу сенсу сперечатися він пішов і Слава Богу, але можливо Вам буде цікаво що протягом всієї його роботи в школі ті вчителі в яких негаразд з совістю примушували дітей до платних уроків і він цьому не заважав, вони і зараз примушують.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...