Такою була погода в Гадячі 23 березня 2013 року

DSC 6807
Поділитися новиною

DSC 6807А пам’ятаєте 23 березня 2013 року? Ні? То ми вам нагадаємо – ловіть публікацію, яка вийшла у нашому тижневику і була присвяченою негоді. 

“Унаслідок погіршення погодних умов, які створив циклон, у період 22–24 березня 2013 року ситуація погіршилась у тринадцяти районах області. Першими під негоду потрапили п’ять районів: Гадяцький, Лохвицький, Лубенський, Миргородський та Пирятинський.

DSC 6812Аварійними бригадами ПАТ «Полтаваобленерго» розпочались відновлювальні роботи, до яких залучено 185 чоловік та 50 одиниць техніки.

Узагалі внаслідок погіршення погодних умов, спричинених циклоном (налипання мокрого снігу, дощу, сильного вітру), у період 22–24 березня 2013 року у тринадцяти районах області було відключено від електропостачання 233 населених пункти (211 – повністю та 22 частково), 93 лінії електропостачання (68 – повністю, 25 – частково), 1173 трансформаторних підстанції, 20 господарств та 20 ферм.

DSC 6891За повідомленням МНСників, у перші дні негоди у Гадяч була направлена пересувна електростанція ЄСД-200 аварійно-рятувального загону, що забезпечила електропостачанням знеструмлену через погоду котельню, яка отоплює 28 багатоповерхівок, два дитсадки та школу.

На автошляхах області для вивільнення 77 вантажних автомобілів було залучено 14 одиниць техніки та 44 чоловіки особового складу Управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області.

DSC 6883Також для підтримання автошляхів у проїжджому стані залучено 141 одиницю техніки та 181 працівника Полтавського «Облавтодору». Затримки руху через негоду не було. Резонансних дорожньо-транспортних пригод на автошляхах області впродовж 22–25 березня не трапилось.

Рятувальники продовжують працювати в посиленому режимі. Спеціальну техніку приведено у повну бойову готовність.

Такої негоди у березні не пам’ятають навіть старожили.

DSC 6943Кінець минулого тижня, а саме 23–24 березня, запам’ятається нам надовго. Почалося все з дощу. Вода з неба падала, відразу замерзаючи на проводах, гілках дерев, парканах і т. д., а далі – повалені дерева, стовпи, порвані електропроводи, заметені автодороги і тротуари.

Мешканці району відчули на собі, який то він – кінець світу, без світла, води, мобільного зв’язку. Майже за добу у продовольчих магазинах були розкуплені мінеральна вода (газована і негазована) і свічки. Мешканці будинків набирали у ємності сніг, талу воду використовували у побуті, у тому числі і для приготування їжі домашнім тваринам.

DSC 6960І якщо снігопад скував рух (було краще на вулицю не виходити), то людській фантазії не було меж. За ці дні містом поширювалися чутки про загибель дівчини, на яку впало величезне дерево, або про те, що «чоловіка сильним вітром занесло на електропроводи». Зауважимо, що ці чутки були сильно перебільшені. Ситуацію контролювали і керівники району, і рятувальники.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...