Хто крайній?

Поділитися новиною

На останній сесії міської ради депутатами піднімалося питання щодо так званих «пенсійних городів» – земельної ділянки, що знаходиться між школою №4 і новобудовами.

Тоді ж із розповіді міського голови Тетяни Савченко ми дізналися, що документація знаходиться на стадії розробки, і займається цією справою Віра Іванівна Лаврішко, і нібито ось-ось документи будуть готові.

Останнім часом усе частіше чуємо: чому міська рада досі не дає тих ділянок під забудову? Склалося враження, що питання просто відтягується. Щоб пролити світло на цю «темну» історію, ми вирішили звернутись до фігурантів справи.

Оскільки версію міського голови ми вже почули, то вирішили звернутися до Віри Іванівни Лаврішко. У телефонній розмові на запитання, на якій стадії знаходиться розробка документів, вона повідомила: «Зараз я ніякого відношення до розробки документації не маю. Дійсно, Тетяна Миколаївна зверталась до мене з проханням розробити карту-викопіровку, яку ми зробили і передали у міську раду».

«Ми свою роботу зробили – замовили у них технічну документацію, – сказала Тетяна Миколаївна. – Вони рік її виготовляють. Спочатку робили схему забудови, передали обласним службам, які також повинні зробити свої висновки. На якому етапі у них затримка, ми не знаємо, але причина в них. На мої дзвінки я чую відповідь: «Ось уже скоро буде готово».

Далі міський голова зателефонувала комусь із співробітників. У ході телефонної розмови, яка відбувалась у моїй присутності, виявилось, що Тетяну Миколаївну не повідомили про те, що документи півтора тижні як уже зроблені.

З’явився заступник міського голови Володимир Нестеренко і розповів, що уся документація передана до обласного Держземагентства для отримання дозволу на розробку проекту про внесення цієї ділянки у межі міста. Але звідти міська рада отримала відмову через те, що у проекті не змінено цільове призначення землі (із сільськогосподарського призначення на землі під забудову). Тепер міський голова або перший її заступник мають поїхати у Держземагентство за отриманням цього дозволу.

Здавалося, усе просто. Але виявилось, що після отримання дозволу міська рада повинна внести зміни ще й у генеральний план, бо це «розширення меж міста». А генеральний план дійсний до 2016 року. Якщо обласне Держземагентство виступить із вимогою робити новий генеральний план, а коштує він 600 тисяч гривень, далі діло не піде, бо таких грошей міська рада не має.

«Але не будемо забігати наперед, – сказала Тетяна Миколаївна, – звернемося по цей дозвіл.  

Я погоджуся, що зараз затримка за нами, але тільки останні 1,5 тижні. Усі документи, що від нас залежали, є. А у Держземагентства кожного дня нові вимоги…»

Тож, шановні друзі, тим, хто надумав будуватися, потрібно ще трошки почекати.

Оксана Кириченко

10 коментарі до “Хто крайній?

  1. У менетаке враження що шановна панi [мер] навмисно нiчого не робе затягуэ . Нехай послiдовники зроблять *красуня бабулька* Давай бабуля ля ля ля ля ля !!!!

  2. [quote name=”11111″]У менетаке враження що шановна панi [мер] навмисно нiчого не робе затягуэ . Нехай послiдовники зроблять *красуня бабулька* Давай бабуля ля ля ля ля ля !!!![/quote]
    100%

  3. М да о це так мер та заступник. Знову брешуть. Спецiалiсти напевно в цiй отраслi.

  4. Даешь участки для строительства сами то уже настроились 😆

  5. Віру Іванівну Лаврішко тоже ла-ла-ла

  6. Даааааа я iншого вiд нашого мера i не очiкував УВЫ ГОСПОДА

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...