У чому різниця між VPS та VDS

Поділитися новиною

Якщо користувачам недостатньо можливостей безкоштовного хостингу, їм слід звернути увагу до сервери VPS чи VDS. Якщо звернутися до компанії Tuthost https://tuthost.ua/uk/, можна отримати доступ до багатьох варіантів. Щоб зробити вибір на користь відповідного сервера, варто знати деякі тонкощі.

Що таке VPS та VDS сервери

Віртуальний приватний сервер або VPS — інноваційна розробка у світі хостингу. У цьому випадку задіяно спеціальну програмну технологію віртуалізації OpenVZ. Завдяки тому, що впроваджено саме таку технологію, VPS сервер стає все більш популярним. Адже він відрізняється не лише простотою використання, а й зручністю управління.

Ще один варіант &mdas h; це VDS або віртуальний виділений сервер. У разі задіяна відповідна апаратна віртуалізація. Відмінна риса такого варіанту полягає в тому, що можна самостійно вибирати та встановлювати відповідну операційну систему.

Що краще вибрати: VPS або VDS

Перед тим як зробити вибір на користь VPS або VDS сервера, варто звернути увагу на те, яка між ними різниця, чим вони схожі, які у них переваги та недоліки.

Як VPS, так і VDS працюють практично без обмежень. Не тільки віртуальний, а й виділений хостинг можна використовувати для розміщення величезної кількості баз даних, веб-ресурсів та сайтів. Адміністратор хостингу отримує доступ до спеціальної панелі управління, що дозволяє налаштовувати все під свої потреби.

Різниця між цими двома видами серверів — це тип використовуваної технології віртуалізації. Ця відмінність особливо важлива, якщо потрібно запустити комерційний ресурс.

Чим VPS відрізняється від VDS

Щоб визначити, який саме сервер вибрати, слід орієнтуватися на доступні можливості, на основні цілі використання та на всі наявні відмінності. Наприклад, якщо виникає потреба у роботі з операційною системою Windows, краще користуватися VDS. Лише за умови правильного вибору сервера можливе забезпечення нормальної роботи сайту.

Віртуальний сервер VPS працює лише на фізичному сервері. У цьому одному сервері може бути кілька користувачів. Щоб правильно вибрати фізичний сервер, варто брати до уваги як апаратні особливості. Додатково потрібно враховувати і те, який процесорний час є найбільш бажаним, який обсяг оперативної пам’яті, а також дискового простору доступні. Той обсяг, що виділяється під певного користувача, стає повністю ізольованим. Все це забезпечує більш простий та комфортний процес використання.

Загалом різниця між VPS і VDS полягає в способі поділу ресурсів між віртуальними серверами. VDS надає більш виділені ресурси для кожного віртуального сервера, що може призвести до більш передбачуваної продуктивності порівняно з VPS.

Щоб максимально спростити процес вибору, слід попередньо провести порівняння. У процесі слід звертати увагу на безліч параметрів. Оперуючи цими даними, простіше зробити вибір на користь певного виду.

Висновки

Щоб зробити вибір на користь VPS або VDS-сервера, варто звертати увагу на безліч аспектів, у тому числі на переваги та особливості кожного варіанту. За потреби можна провести детальніше порівняння. Це дозволить зробити вибір на користь оптимального варіанта.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

LIVE OFFLINE
track image
Loading...