Цікаві методи фарбування яєць натуральними продуктами

Поділитися новиною

Фарбування яєць — це традиційна частина багатьох свят, включаючи Великдень. Напередодні свята в будь-якому супермаркеті можна придбати спеціальні барвники для яєць. Однак, крім звичайних барвників, можна використовувати та натуральні інгредієнти, щоб надати яйцям оригінальних та барвистих відтінків, такі як:

  • куркума;
  • червоне вино;
  • листя шпинату;
  • віск.

Ці прості методи дозволяють отримати красиві натуральні забарвлення. При чому результат фарбування досить прогнозований, і ніяких ризиків, як у Вип Казино. Натуральні барвники знайдуться в кожному домі. Якщо раніше з натуральних інгредієнтів було відоме тільки лушпиння цибулі, то зараз варіантів куди більше.

Фарбування яєць куркумою

Куркума — це чудовий натуральний барвник, який надає яйцям яскравого золотистого відтінку. Для приготування барвника потрібно:

  • змішати куркуму з водою та трохи оцту, щоб підсилити колір;
  • варити яйця в цьому розчині;
  • залишити охолоджуватись і настоюватись.

Перед фарбуванням надягніть нейлонові рукавички.

Фарбування яєць червоним вином

Червоне вино може створити гарні пастельні відтінки на поверхні яєць. Просто залийте яйця червоним вином і дайте їм вистоятись протягом кількох годин або навіть на ніч. Чим довше яйця знаходяться у вині, тим більш насиченим буде їх колір. Якщо додати до вина соду, на поверхні шкаралупи з’являться блискітки. Це кристали соди дають такий чарівний ефект.

Фарбування яєць із використанням листя шпинату

Листя шпинату створює ніжні зелені відтінки на поверхні шкаралупи яєць, краще обирайте білі. Для цього обв’яжіть листя шпинату навколо яєць, фіксуючи їх марлею або носком. Потім яйця варяться в розчині барвника (наприклад, у відварі зі шкірки) до отримання бажаного кольору.

Фарбування яєць із використанням воску

Метод, відомий як “батик”, дозволяє створювати візерунки та візерунки на яйцях за допомогою воску. Нанесіть візерунки воском на поверхню яєць, потім пофарбуйте в барвник (якийсь із тих, що перелічені вище або використайте звичайну фарбу для яєць). Після того, як фарба висохне, видаліть віск, щоб виявити унікальні барвисті візерунки.

Ці незвичайні методи допоможуть надати вашим святковим прикрасам особливий шарм і оригінальність. Спробуйте різні методи та експериментуйте з натуральними барвниками, щоб створити унікальні декорації для свого святкового столу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

LIVE OFFLINE
track image
Loading...