У Веприку відбувся творчий звіт аматорських колективів

Поділитися новиною

12 квітня, у Веприцькому сільському будинку культури проведено творчий звіт аматорських колективів та окремих виконавців Великобудищанської сільської територіальної громади в рамках обласного огляду-конкурсу народної творчості «Де згода в сімействі», присвяченого 255-річчю від дня народження класика нової української літератури І.П. Котляревського.

Про це повідомив організатор заходу – Полтавський обласний Центр народної творчості та культурно-освітньої роботи.

У звітному концерті взяли участь 16 творчих колективів, 8 окремих виконавців, всього 111 талановитих аматорів з Великобудищанських ЦКТ і СБК, Веприцького, Вельбівського, Мартинівського, Книшівського, Плішивецького – сільських будинків культури, Броварківського, Бобрицького, Теплянського – сільських клубів.

У рамках огляду-конкурсу підтверджував почесний статус народний аматорський фольклорний ансамбль «Чарівниця» Плішивецького сільського будинку культури.

Обласна атестаційна комісія з присвоєння, підтвердження та позбавлення звання «народний (зразковий) аматорський колектив (студія)» у складі працівників Полтавського ОЦНТ КОР та Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М.В. Гоголя дала високу оцінку творчим здобуткам колективу, який представив на огляді мистецьку програму.

Також у холі Веприцького СБК була розміщена виставка авторських доробків майстрів народної творчості громади.

Культурно-мистецький захід був благодійним, зібрані кошти будуть передані на потреби ЗСУ.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...