Де інспектор з благоустрою?

Поділитися новиною

Ми постійно висвітлюємо проблеми щодо благоустрою нашого міста, та на жаль деякі з них роками залишаються без уваги місцевої влади та комунальних служб.

Кілька тижнів тому, гадячанин Олег Березенко опублікував пост у мережі Фейсбук: «Не один рік у такому ганебному стані перебуває центральний ринок міста Гадяч. Цегляні прилавки для торгівлі деякі «добродії» уже завершують розбирати, територія біля туалету і всередині споруди – у жахливому антисанітарному стані. Соромно гадячанам, особливо, коли приїжджають сюди люди з інших міст і сіл, за такий стан центрального ринку. Куди ж дивляться відповідні служби та працівники Гадяцької міської ради? А депутати, які обіцяли перед виборами 2020 року турбуватися і все робити для поліпшення благоустрою нашого міста?
Нешановні дяді й тьоті, схаменіться. Який же ви приклад показуєте дітям, коли в туалет ринку та на його територію викидаєте різний непотріб?»

Нагадаємо, ринок знаходиться на балансі Гадяцької райспоживспілки. Його територія складає близько 2,5 га, директор –
Василь Сухоребрик.
Зрозуміло, що смітники та розвалені прилавки – це результат «діяльності» не добросовісних громадян, але чому керівництво ринку, або ж комунальні служби міста ігнорують утримання цієї території в належному стані? Хоча б сміття біля туалету, що там розташований, можна прибрати.

Та у місті є ще безліч інших питань, які потребують вирішення.
До прикладу, 18 березня, місцева мешканка Анна Лобода поскаржилася нам у соцмережах: «Прохід від вулиці Захисників України до вулиці Духова (поблизу магазину «Ромашка») розмивають стічні води. Якщо так буде й далі, то дороги там не залишиться взагалі».

Також не варто забувати про смітники біля цвинтарів та на місцевих пляжах – їх теж не квапляться прибирати і ця тенденція не змінна роками.

Задля справедливості варто зазначити, що деякі роботи з облаштування та утримання міста все ж таки проводяться комунальниками, але цього не достатньо, оскільки проблем залишається набагато більше ніж виконаної роботи.

А от щодо того, хто має першим помічати та реагувати на усі проблеми з благоустрою – це інспектор по контролю за благоустроєм екологічним та санітарним станом міста. З квітня 2018 року посаду обіймає Микола Сергієвський. Але скільки б ми не намагалися зв’язатися з ним та поспілкуватися щодо його роботи – він уперто, навідріз відмовляється йти на контакт.

Насправді ж, нам, як і більшості гадячан, було дуже цікаво дізнатися, чим же займається наш інспектор і яку конкретно роботу виконує, адже на сайті Гадяцької міської ради немає жодного звіту про діяльність даної посадової особи.
Власне, з цими питаннями ми зверталися до Миколи Сергієвського, але у телефонній розмові почули таку відповідь: «Я з вами спілкуватись не буду і нічого коментувати не буду! Я звітую лише перед виконкомом, перед людьми я не звітую».

На жаль, на сайті міськради ми не знайшли ні графіку прийому інспектора з благоустрою, ні його робочого телефону – тож не зрозуміло, яким чином Сергієвський комунікує з населенням міста і чи комунікує взагалі?

Щодо обов’язків інспектора по контролю за благоустроєм, екологічним та санітарним станом міста, то їх затверджувати має виконком відповідної ради. Але з основних, які ми знайшли на сайтах інших міських рад, у тому числі і Полтавської, до обов’язків входить: проведення рейдів з метою протидії стихійній торгівлі, підтримки громадського порядку та перевірки об’єктів території міста; відвідування підприємств, установ, організацій, фізичних осіб, підприємств незалежно від форми власності; складання актів, приписів і адміністративних протоколів про адміністративні правопорушення в межах компетенції та порядку, передбачених чинним законодавством; розглядання звернень, заяв та скарг з питань благоустрою, санітарії та екології; ведення профілактичної роботи з метою запобігання правопорушень у сфері благоустрою та громадського порядку; проведення опитувань громадян та зібрання в них пояснень у зв’язку з порушенням ними вимог законодавства з питань благоустрою території міста.

Але дивлячись на благоустрій Гадяча, складається враження, що до обов’язків нашого інспектора входить лише отримання заробітної плати за рахунок бюджету громади. Та чи є тоді сенс у цій посаді? Риторичне запитання.

Анжела Замотаєва

LIVE OFFLINE
track image
Loading...