Працівники харчоблоків із Краснолуцької громади пройшли навчання на базі кулінарного хабу

Поділитися новиною

На базі кулінарного хабу в Кременчуці пройшли підготовку ще 145 працівників харчоблоків. Про це розповів начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

«Формуємо нову культуру здорового шкільного харчування на Полтавщині. На базі кулінарного хабу в Кременчуці пройшли підготовку ще 145 працівників харчоблоків. Опановували нові навички приготування страв на сучасному обладнанні. Навчання триває в межах реформи шкільного харчування, ініційованої першою леді Оленою Зеленською, –зазначив Філіп Пронін. – Дбаємо про наших дітей. Адже здоров’я – запорука гармонійного розвитку».

Протягом трьох тижнів березня в хабі навчалися кухарі закладів освіти з 25 територіальних громад області. Це Білицька, Гребінківська, Зіньківськаї, Кобеляцька, Коломацька, Котелевська, Краснолуцька, Лохвицька, Лубенська, Мартинівська, Машівська, Миргородська, Новосанжарська, Новоселівська, Оржицька, Піщанська, Полтавська, Решетилівська, Ромоданівська, Семенівська, Сенчанська, Терешківська, Хорольська, Шишацька, Щербанівська ТГ.

До кінця 2024-го таке навчання стане постійним і буде проводитися за змішаною формою під час канікул. Це дасть змогу забезпечити школи області достатнім штатом кваліфікованих працівників. Надалі вони організують харчування в своїх закладах та сприятимуть формуванню в учнів здорових харчових звичок.

Нині формуються групи кухарів для підвищення кваліфікації за професією «Кухар» за напрямом «Упровадження різноманітного, збалансованого та якісного харчування в закладах освіти».

Загалом в області близько 1500 кухарів, які до 2027 року в межах завдань, передбачених Стратегією реформи шкільного харчування, долучаться до навчання.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...