Чому квартири в Україні такі дорогі: ситуація на ринку нерухомості

Поділитися новиною

Ринок нерухомості у столиці активізувався. Незважаючи на складну ситуацію в країні, громадяни продовжують цікавитись квартирами для їх купівлі чи оренди. Знімне житло продовжує швидко дорожчати, що сприяє стабільному зростанню попиту. Купуючи квартири в Києві, необхідно бути готовим до того, що вони традиційно залишаються досить дорогими. Активізація пільгової іпотеки має призвести до ще більшого подорожчання квадратних метрів. Тому придбати нерухомість зараз буде раціональним рішенням, а продати його допоможуть фахівці. Агентство нерухомості відрізняється бездоганною репутацією та завжди дотримується індивідуального підходу у роботі з клієнтами.

Як виглядає ситуація житлом для оренди?

Оренда завжди користувалася великою популярністю. Вона дозволяє швидко отримати комфортні умови для проживання у будь-якому місті, без потреби довго накопичувати кошти. Статистика показує, що за рік середня орендна вартість нерухомості зросла досить суттєво. Однокімнатна квартира тепер коштує на 11 відсотків дорожче, ніж на початку року.

Вартість двокімнатної та трикімнатної квартири в оренду зросла на 4 та 8 відсотків відповідно. Цьому сприяє як економічна привабливість столиці, а й її захищеність. Незважаючи на регулярні повітряні тривоги, Київ залишається найбезпечнішим містом країни. Орендувати квартири в Україні можна за вигідною ціною, якщо знати, як правильно шукати. Насамперед варто звернути увагу на об’єкти в передмістях, а також мікрорайонах з не дуже розвиненою інфраструктурою. Корисними порадами будуть:

  • вибір квартири без ремонту;
  • оренда квартир-студій з невеликим метражем;
  • пошук квартир з мінімальним набором меблів.

Ціни на квартири в Україні багато в чому залежать від інфраструктури. Якщо житло віддалено від метро, то вартість буде більш прийнятною.

Попит на елітне житло в столиці

На ринку нерухомості можна зустріти пропозиції у широкому діапазоні цін. Елітне житло можна не тільки купити, а й зняти в оренду. Оголошення про продаж таких об’єктів зустрічаються досить часто. Попит на таку нерухомість залишається низьким, але стабільним. Продаж відбувається виключно в доларах, а вартість практично залишається на тому самому місці. Якщо говорити про оренду дорогих квартир, то варто відзначити одну важливу зміну. Дедалі частіше власники готові компенсувати витрати орендарів на оплату комунальних послуг.

Як іпотека вплине на український ринок нерухомості?

Іпотека має зробити нерухомість доступнішою. У країні планується запуск пільгового кредитування, яким раніше могло скористатися лише обмежене коло осіб. Тепер пільгові кредити можуть використовуватися переселенцями та ветеранами на додачу до вчителів, пожежників та лікарів. Іпотека передбачає отримання кредиту під 3-9 відсотків, залежно від категорії, до якої належить одержувача. Продаж квартир в Україні зросте в обсязі відразу після старту цієї програми. Варто лише відзначити, що зараз вимоги до позичальників залишаються досить високими, тому дозволити собі отримати іпотеку на перших парах зможуть далеко не всі.

Найдешевші квартири в Україні продовжують залишатися об’єктом інтересу для всіх, хто розраховує отримати власне житло. Зазвичай їх можна знайти в невеликих містах. Що ближче до лінії фронту, то нижчою стає вартість, але й ризики для покупця також зростають. Тому ключовим моментом є пошук фахівців, які зможуть підібрати кілька пропозицій відповідно до бюджету. Вони зможуть зорієнтувати покупця щодо цін на ринку в районі, де покупець бажає отримати житло.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...