Жителя Великобудищанської громади нагородили орденом “За мужність”

Поділитися новиною

Про це повідомили на сторінці громади у соцмережі.

Указом Президента України Володимира Зеленського №16/2024 від 22 січня 2024 року жителя Великобудищанської громади Олексія Вовка нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Державні нагороди військовослужбовцям і цивільним громадянам Президент Володимир Зеленський вручив учора, 22 січня, з нагоди Дня Соборності України.

«Хочу подякувати вам за той прояв міцності, об’єднання, сили, яку ви всі продемонстрували із самого початку російського вторгнення. Дякую, що зберегли нашу державу. Дякую, що захистили її. За це вам велика вдячність від мене особисто й від усього нашого народу», – сказав Володимир Зеленський.

Тракторист місцевого агропідприємства Олексій Вовк відзначився участю в “гадяцькому сафарі” – 26 лютого 2022-го, на початку повномасштабного російського вторгнення, він та його колега Володимир Іващенко (нагороджений у вересні 2023-го) спалили “коктейлями Молотова” три ворожих танки з боєкомплектом.

Тоді героїчний подвиг трактористів-відчайдух допоміг ЗСУ зупинити просування російської військової колони на Полтавщину. Завдяки цьому вдалося запобігти окупації Центральної України.

Цей приклад доводить, що українці, які захищають рідну землю, здатні на героїчні вчинки – практично голіруч.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...