Які властивості має бітумна черепиця?

Поділитися новиною

Використання бітумної черепиці дозволяє з найменшими відходами облаштувати покрівлю, адже цьому покриттю властива гнучкість і воно може підлаштовуватись під різні форми. Серед великої кількості покрівельних матеріалів лише гнучка черепиця володіє такою унікальною властивістю, тому часто її обирають саме з цієї причини.

Бітумна черепиця виготовляється з органічних або синтетичних матеріалів, просочених бітумом. Вона має високу міцність, довговічність, стійкість до вологи та перепадів температур.

Будова бітумної черепиці

Структура виробу – багатошарова, а основу бітумної черепиці складає скловолокно. Основними компонентами в структурі матеріалу є:

  • Склополотно. Воно є доволі міцним і після подальшої обробки бітумом отримує бажані характеристики витривалості, які необхідні для покрівлі.
  • Бітум. Скловолоконна основа просочується бутімом по обидва боки, єдине, що бітум може використовуватись двох видів – модифікований за допомогою спеціальних домішок або окислений. Даний виробничий етап потрібен для збільшення еластичних характеристик матеріалу.
  • Базальтова крихта. Це зовнішній шар, який наноситься за допомогою натурального базальтової посипки і забезпечує додаткові показники жорсткості і декоративну складову. Однією із основних функцій крихти є  захист покриття від надмірного впливу сонячних променів.
  • Самоклеюча основа. Це внутрішня сторона покрівельного матеріалу, що допомагає полегшити укладання бітумної черепиці. Водночас ця основа використовується у ролі гідроізолятора.

Якість бітумної черепиці залежить від наявних в ній компонентів, тобто від якості сировини, також має значення стан виробничого обладнання та підхід самого виробника до контролю якості. Компанія skrovlya пропонує бітумну черепицю в сучасному асортименті, де є зразки з будь-якими показниками та від різних виробників. Сьогодні в наявності є одношарові, двошарові та тришарові покриття із гнучкого матеріалу. Тобто технології не стоять на місці, а постійно покращуються та дають змогу користуватися найновітнішими розробками виробничих компаній.

Основні властивості бітумної черепиці

Бітумна черепиця має безліч властивостей, які цінуються у будівництві покрівель. До таких відносять її:

  • Міцніть. За рахунок гнучкості листи важко пошкодити, адже виріб підлаштовується під умови експлуатації і вкрай рідко може виникнути ситуація з протічкою покрівлі.
  • Довговічність. Тривалий термін можливої служби дуже цінується домовласниками, адже кожен з них хоче отримати покрівлю на декілька десятиліть без потреби вкладати в неї гроші та інші ресурси.
  • Гарний вигляд. Асортимент форм, кольорів, текстур дозволяє бітумній черепиці щоразу створювати бездоганні дахи із гарними зовнішніми даними.
  • Практичність. Догляд за матеріалом простий і потребує мінімум зусиль, а у відповідь ви отримуєте чистоту покрівлі, її цілісність і довгу експлуатацію.

Монтаж бітумної черепиці потребує дотримання технології і може здійснюватися як професійними бригадами, так і власноруч.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...