Дружина полеглого Олександра Кологривого просить присвоїти захиснику звання Героя України

Поділитися новиною

Відповідну петицію №22/215556-еп Інна Кологрива зареєструвала 9 січня. Для розгляду, петиція має набрати 25 тисяч підписів за 90 днів.


«Шановний пане Президент!
Прошу Вас розглянути петицію про присвоєння почесного звання Героя України (посмертно), моєму чоловіку, військовослужбовцю Збройних сил України, старшому солдату Кологривому Олександру Олександровичу 06.08.1994 р.н., 24 ОМБр ім. Данила Галицького, снайперу (1 категорії) відділення снайперів в/ч А4084.
Кологривий Олександр був призваний на військову службу 14 червня 2022 року, був зарахований до складу оперативно-тактичного угрупування “Соледар”. З честю та гідністю разом з побратимами захищав цілісність нашої держави у Донецькій та Луганській областях.
Під час виконання завдання за призначенням, 7 липня 2022 року в районі н.п. Івано-Дар’ївка Донецької області, загинув внаслідок артилерійського та танкового обстрілів противником, отримавши поранення несумісні з життям.
В цивільному житті Олександр був доброю і роботящою людиною. Мав багато друзів, яким завжди допомагав чим міг. Працював на будівництві (містобудуванні, дорожньому будівництві). Тяжкою роботою заробляв на життя. Хотів мати сім’ю, але за півтора місяці після одруження загинув, маючи вагітну дружину.
Я пишаюся своїм чоловіком, а син – своїм татом Героєм України якого ніколи не побачить. Олександр Кологривий віддав саме цінне що в нього було – своє життя за вільну Україну, за своїх близьких і рідих, за всіх Українців, маючи ще скільки планів та нездійсненних мрій. 
Вдома в Олександра залишилися дружина, маленький син, батьки, брат, сестра»,- йдеться у тексті петиції.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...