Майже мільярд гривень планують витратити на підтримку медзакладів області у 2024 році

Поділитися новиною

Для обласної програми розвитку та підтримки комунальних медзакладів Полтавщини на 2024 рік планують закласти 992,8 млн грн.

Їх спрямують на закупівлю енергоносіїв та оновлення матеріально-технічної бази.
Про те, як підтримуватимуть лікарні Полтавщини, розповів директор обласного Департаменту охорони здоров’я Віктор Лисак під час засідання комісії з питань охорони здоров’я 20 грудня, пише Зміст.

З бюджету області планують витратити 617,8 млн грн на фінансування поточних витрат лікарень та 375 млн грн – на оновлення техніки, капремонти й реконструкції комунальних медзакладів Полтавщини.

Зокрема 240 млн грн з них на придбання нового обладнання й закупівлю виробів медичного призначення, зокрема кардіостимуляторів, які не входять у поточні видатки.

Програма передбачає покриття витрат, які не забезпечує держава й Національна служба здоров’я, а також фінансування роботи закладів, на які НСЗУ не дає гроші. До них належить бюро судово-медичної експертизи, яке з наступного року припинить отримувати субвенцію з держбюджету на своє утримання.

Як планують підтримувати напрямки медичної допомоги в лікарнях Полтавщини:
150 млн грн – на амбулаторно-поліклінічну та стаціонарну допомогу населенню;
9 млн 988 тис. грн – на медичну реабілітацію та стаціонарну й амбулаторну допомогу за напрямками терапія, ортопедія, порушення опорно-рухового апарату, планування сім’ї;
3 млн 811 тис. грн – на лікування пацієнтів із психічними й поведінковими розладами внаслідок вживання опіоїдів із використанням препаратів замісної терапії;
82 млн 42 тис. грн – на лікування та діагностику людей, які страждають на психічні й психоневрологічні розлади;
14 млн 674 тис. грн – на діагностику й лікування онкохвороб у дорослих;
15 млн 430 тис. грн – на лікування та супровід людей із ВІЛ, хворих на туберкульоз та інші інфекційні хвороби;
2 млн 815 тис. грн – на надання амбулаторної й стаціонарної медичної допомоги за напрямком дерматовенерологія;
14 млн 94 тис. грн – на надання спеціалізованої багатопрофільної медичної допомоги ветеранам війни;
44 млн 47 тис. грн – на лікування хворих із серцево-судинними патологіями;
23 млн 184 тис. грн – на надання медичної допомоги хворим із нехірургічними захворюваннями в санаторії за напрямками: захворювання опорно-рухового апарату та неврологія;
37 млн 911 тис. грн – на організацію та надання екстреної медичної допомоги пацієнтам і постраждалим у невідкладних станах;
35 млн 371 тис. грн – на надання спеціалізованої стоматологічної допомоги, лікування та зубопротезування населення;
184 млн 391 тис. грн – на будинок дитини, заклад служби крові, медико-соціальні експертні комісії, бюро судмедекспертизи, базу спецмедпостачання, патологоанатомічне бюро, лікарсько-фізкультурний диспансер, центр громадського здоров’я, об’єднане автогосподарство, підприємство з інженерного супроводження.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...