HEPA фільтр «Селтон»: особливості та переваги

Поділитися новиною

HEPA фільтри для вентиляції від виробника «Селтон» – запорука безпеки та високої якості. Застосовують їх для оздоблення кліматичного обладнання. Вони майже на 100% очищають від дрібного пилу та шкідливих мікроорганізмів. Волокно має особливе переплетення, розташовується воно гармошкою. Проходження повітряного потоку багаторазове. Очищення виконується повноцінно, концентрація пилу суттєво знижується.

Яким чином працює НЕРА?

Є три фізичні процеси, на яких засновані повітряні фільтри HEPA. Мова йде про дифузію, інерцію та зачеплення. Перший тип уловлює найбільшу кількість дрібних частинок. Вони зазвичай переміщаються хаотично, тож це доволі складно, проте матеріал має змогу зупинити пил, діаметр якого навіть менший за 0,1 мкм. Щодо інерції, то на волокнах часто осідають і більші частинки бруду: всі вони чіпляються на спеціальне волокно та таким чином проходять безпосередньо через елемент. Виробник заперечує, що ніщо не відривається. Кожен з процесів здійснюється майже одночасно, тому будь-який пил залишає кімнату.

Головна відмінність типу НЕРА полягає в тому, що спосіб очищення зовсім інший. Працює набагато ефективніше, оскільки проходить одразу декілька етапів. Кожен з нашаровувань стає пасткою для наступного проходу пилу, тож більшість осідає безпосередньо на поверхні пристосування.

Проте варто розуміти, що працювати фільтр нескінченно не здатний. Колись на волокнах буде стільки пилу, що через себе повітря пропускати вони вже перестануть. Тому краще регулярно оновлювати цей компонент.

Як довго працюють фільтри НЕРА?

Хепа фільтр використовується від декількох місяців до 2-3 років, в залежності від методу експлуатації, місця та безпосередньо конкретної моделі. Робочий цикл відрізняється від того, що вказав бренд-розробник, оскільки уже сильно впливають такі аспекти, як тип забруднювача, наявність попередньо іншого елементу. Якщо запилення постійне (наприклад, це будівельний майданчик або завод), тоді зрозуміло, що замінювати його потрібно буде частіше, ніж в медичному кабінеті.

Які виділяють головні переваги фільтрів НЕРА:

  • доказова якість;
  •  підтримка чистого повітря;
  • зручне застосування;
  • екологічність матеріалів;
  • прості експлуатація та заміна;
  • безпека та стерильність.

Дозволяється промивати компоненти під сильним натиском води, проте через декілька років такого очищення недостатньо. Не можна використовувати щітки, губки або миючі засоби, оскільки вони впливають на сам матеріал (поверхня може деформуватись та втратити свої властивості). Краще перед подібними процедурами дізнаватися, як робити, у професіоналів.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...