Брикетування – що це таке?

Поділитися новиною

Брикетування – це спосіб із сипких матеріалів зробити зручний для перевезення та використання твердий шматок – брикет. У різних галузях промисловості й навіть у побуті брикети мають великий попит.

Навіщо потрібні брикети

Під час видобутку корисних копалин чи на виробництві завжди залишаються дрібнозернисті відходи. Їх дуже важко чи нерентабельно використовувати, вони можуть негативно впливати на екологію. Брикетування дозволяє застосувати такі відходи та отримати економічну вигоду. Сипучий матеріал під тиском піддається впливу високої температури та спресовується у шматки, близькі за розміром та вагою. Іноді при цьому використовуються сполучні речовини, що склеюють дрібні частинки між собою та утримують форму. Брикети відрізняються:

  • стійкістю до атмосферних факторів;
  • щільністю;
  • пористістю;
  • низькою вологістю;
  • термостійкістю.

Вони економічно вигідні та придатні для використання у виробництві та побуті.

Устаткування для брикетування

Технологічний процес виробництва брикетів потребує спеціального обладнання – пресів. Преси бувають різних типів.

  1. Гідравлічні преси для перероблення металевих та дерев’яних відходів або біомаси простіші у використанні та обслуговуванні, коштують дешевше.
  2. Шнекові – найпопулярніші. Вони мають просту й надійну конструкцію, легкі у керуванні, ідеальні для невеликих підприємств.
  3. Ударно-механічні преси використовуються у великому виробництві. Вони економлять енергію, відрізняються довговічністю та високою продуктивністю, дозволяють регулювати щільність брикетів залежно від призначення.
  4. Екструдерні з комп’ютеризованим управлінням дозволяють через інтернет здійснювати налаштування всіх параметрів та контроль за процесом. Вони придатні для виробництва великої кількості продукту та вимагають певного рівня автоматизації підприємства.

Вибір преса залежить від характеру вихідної сировини, показників продуктивності, ступеня автоматизації виробничого процесу та можливостей бюджету.

Точне дотримання технології – запорука виробництва якісного продукту. Тому преси для брикетування слід купувати тільки у професіоналів, здатних надати всю необхідну інформацію й відповісти на запитання. На сайті rmpbio.ua можна ознайомитися з докладним каталогом та проконсультуватися у досвідчених фахівців.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...