Де перевірити контрагента?

Поділитися новиною

YouControl постійно підкреслює важливість перевірки контрагентів перед початком партнерства. Співпраця з недобросовісними партнерами може заподіяти шкоду не лише конкретній угоді, але й репутації, яку ви набували протягом багатьох років. Аналітична платформа YouControl має інструменти, які дають змогу перевірити контрагента за ЄДРПОУ або ІПН. ІПН перевірка як і перевірка за ЄДРПОУ – це один із найбільш достовірних методів.

Система YouControl дозволяє знаходити досьє підприємств за назвою, прізвищем засновника або керівника, адресою реєстрації та іншими даними. Можна використовувати будь-який зручний спосіб, але варто взяти до уваги, що іноді назви компаній і адреси можуть просто співпадати, а засновники/керівники бути тезками. Код ЄДРПОУ та ІПН платника податків присвоюються тільки один раз, їх не можна змінити жодним чином. Більше подробиць на цю тему можна знайти за посиланням: https://youcontrol.com.ua/topics/perevirity-pidpryemstvo-za-ipn-nadiyniy-sposib/.

Що таке код ІПН?

Індивідуальний податковий номер, відомий як ІПН, надається фізичним особам-підприємцям тобто ФОПам, і складається з дванадцяти цифр. Для юридичних осіб,  організацій існує також ІПН з дванадцяти цифр. Він  збігається з кодом  ЄДРПОУ на сім цифр з восьми.

Пошук за допомогою ІПН або ЄДРПОУ зазвичай триває до хвилини. Під час цієї дії можна отримати й перевірити наступну корисну інформацію:

  1. Існування в Україні такого коду.
  2. Порівняння імені засновника та дати реєстрації ФОП з наданою інформацією.
  3. Наявність податкової заборгованості.

Зазвичай цих даних цілком достатньо, щоб сформувати об’єктивну думку стосовно надійності потенційного бізнес-партнера і прийняти рішення, чи варто проводити більш детальну перевірку.

Перевірка контрагента по коду. Покрокова інструкція

Знайти ЄДРПОУ або ІПН можна в статутних документах компанії, які має надати менеджер або бухгалтер за вашим запитом.

Припустимо, є намір співпрацювати з фірмою, яка спеціалізується на продажу одягу, й  плануєте замовити партію товару. Необхідно ввести індивідуальний податковий номер в поле пошуку на стартовій сторінці сервісу YouСontrol. Оскільки цей номер є унікальним, то отримаєте максимально точну інформацію про компанію. “Досьє” надасть дані про поточний статус компанії або фізичної особи-підприємця.

Якщо такого ФОП не існує або його реєстрація припинена, побачите відповідний рядок. Якщо ж юридична особа в активному стані, це також буде відтворено у розділі «Досьє». Додатково потрібно звернути увагу на вид діяльності. Переконайтеся, що зареєстрована діяльність відповідає  планам та угоді, яку ви маєте намір укласти.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...