Українським військовим подовжили терміни перебування на лікуванні

Поділитися новиною

В Україні набув чинності оновлений закон 3379-IX, який збільшує термін безперервного перебування військовослужбовців на лікуванні.

Про це повідомили на сайті Верховної Ради.

Йдеться про закон про посилення соціального захисту військовослужбовців, поліцейських та деяких інших осіб, який набув чинності 5 жовтня. До 2-ї статті документа внесли зміни до пункту 11-го “про соціальний та правовий захист військовослужбовців та членів їхніх сімей”, в частині термінів перебування військових ЗСУ на лікуванні та у відпустці для лікування.

Тепер українські військовослужбовці мають право перебувати на лікуванні після поранення (контузії, травми чи каліцтва):

  • загальний час перебування в Україні в лікувальних закладах та у відпустці для лікування – не менше 1 тижня, але загалом не більше 4 місяців поспіль;
  • загальний час лікування за кордоном, включаючи час переміщення з однієї іноземної установи в іншу та час очікування між плановими хірургічними втручаннями – максимум 12 місяців поспіль.

Відпустка надається без урахування часу, необхідного для проїзду в межах України до місця проведення відпустки та назад, але не більше 2 діб в один кінець, йдеться у документі з новою редакцією.

Слід звернути увагу, що за весь період лікування та перебування у відпустці для лікування військовослужбовцям ЗСУ зберігається грошове та матеріальне забезпечення.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...