5 речей, які варто врахувати перед покупкою кухонної мийки

Поділитися новиною

Купити кухонну мийку – це інвестиція, яка повністю змінить вигляд і функціональність Вашої кухні. Щоб переконатися, що отримаєте кухню своєї найсміливішої мрії, необхідно зважити деякі фактори, перш ніж зробити це. Від матеріалу до ідеального розміру та важливого вибору між вбудовуваною та невбудовуваною мийкою – ось все, про що варто подумати, перш ніж робити покупку.

Зверніть увагу на матеріал.

Коли справа доходить до кухонних мийок, є багато матеріалів на вибір – кераміка, нержавіюча сталь і чавун, якщо назвати декілька. Реалістично оцініть, як часто будете користуватися мийкою і як часто (і ретельно) плануєте її чистити. Керамічні мийки схильні до появи плям і потертостей, але не хвилюйтеся, їх можна зняти! Потрібно лише трохи жиру та м’який абразивний очищувач, наприклад, харчова сода.

Якщо Ви більш вимогливі до своєї кухонної раковини, можливо, буде розумно інвестувати в мийку з нержавіючої сталі. Вони виглядають дуже мінімалістично і сучасно, і їх буде легше утримувати в чистоті.

Виберіть вбудовувану або приховану мийку.

У чому різниця? Як випливає з назви, вбудовувана мийка вбудовується в стільницю, тому у неї є видима кромка, яка спирається на стільницю. З іншого боку, вбудовувана мийка кріпиться під стільницею, створюючи безшовний вигляд.

Раковина, що вбудовується, максимізує вільний простір на стільниці, оскільки кромка мийки знаходиться під стільницею, а не зверху. Якщо любите чисту кухню, ця мийка для Вас: оскільки вона не має бортиків, бруд і жир не можуть застрягти між мийкою та краєм стільниці. Крім того, вбудовані мийки вважаються елітним варіантом, тому ця стильна кухонна мийка може підвищити вартість будинку при перепродажі.

Вбудовувана мийка, як правило, є більш доступним вибором, але вона потребує певних зусиль для чищення. Але якщо потрібно встановити мийку самостійно, це найкращий варіант.

Виберіть правильний розмір.

При виборі розміру раковини потрібно враховувати кілька моментів. Враховуйте бюджет – як правило, чим більша мийка, тим вища її ціна. Ви також повинні бути реалістами щодо того, як часто користуєтесь мийкою. Якщо Ви не завзятий кулінар, ймовірно, підійде стандартний розмір (близько 55 – 85 см завдовжки), але завжди краще взяти більший розмір, ніж менший, якщо є достатньо місця на стільниці для його розміщення. Зверніть увагу на масштаб дизайну. Якщо кухня маленька, величезна мийка у стилі фермерського будинку ризикує переповнити все приміщення.

Визначте, чи потрібно регулювати шафи.

Подумайте про шафи як про основу для мийки – тут потрібно врахувати набагато більше, ніж просто фасади шаф і пошук найкращого місця для купівлі кухонного обладнання. Залежно від того, що вже є на кухні, потрібно ретельно підібрати стиль, якщо тільки не робите повну реконструкцію. Найважливіший момент: переконайтеся, що наявні шафки витримають глибину і вагу нової мийки, а також в тому, що підібрали підходящий по стилю змішувач для кухонної мийки.

Одинарна чи подвійна чаша?

Ви коли-небудь зустрічали когось, хто скаржився на те, що його раковина занадто простора? Ми так не думаємо. Якщо у Вас є місце і гроші, подумайте про мийку з двома чашами. Вона допоможе відокремити брудний посуд від корисного простору раковини і полегшить процес прибирання. Крім того, це дає додатковий час перед миттям посуду – ідеальний варіант, якщо любите приймати гостей або у вас велика сім’я, яка миє тонни посуду за день.

Крім того, можете вибрати велику мийку з однією чашею, якщо хочете мати один великий корисний простір без перегородки посередині. Це ідеальний варіант, якщо доводиться мити багато великих сковорідок або великих сервірувальних тарілок. Почніть з того, що подумайте про те, як готуєте і прибираєте, і обов’язково знайдете кухонну мийку, яка Вам сподобається!

LIVE OFFLINE
track image
Loading...